Mbapē divi vārti kaldina PSG uzvaru Francijas čempionāta spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kiljans Mbapē
Kiljans Mbapē Foto: AP/Scanpix

Francijas futbolists Kiljans Mbapē svētdien vietējā čempionāta mačā izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem, palīdzot Parīzes "Saint-Germain" (PSG) komandai izcīnīt pārliecinošu uzvaru.

PSG viesos ar 4:0 (2:0) uzvarēja "Saint-Etienne".

Pirmos vārtus spēlē jau desmitajā minūtē guva Neimars, kurš soda laukuma robežās izdarīja spēcīgu sitienu pa gaisā esošu bumbu, kas īsi pēc tam atrada vietu vārtu tīklā. 15 minūtes vēlāk mājinieki palika desmit vīru sastāvā, jo sarkano kartīti nopelnīja Žans Aholu.

PSG šo situāciju pirmo reizi izmantoja vien 43.minūtē, kad Neimars ar lielisku piespēli uzbrukumā izvirzīja Mbapē, kurš bija ātrāks par aizsargiem un spēja pārspēt vārtsargu, panākot 2:0. Otrajā puslaikā Neimars 62.minūtē soda laukumā tika noklupināts, bet īsi pēc tam viņa sistā "pendele" atdūrās pret vārtu stabu.

Tas gan neliedza Mauro Ikardi desmit minūtes vēlāk soda laukumā iecentrēto bumbu triekt vārtos, bet Mbapē 4:0 panāca vien minūti līdz pamatlaika beigām.

Mbapē šosezon 11 mačos izcēlies ar deviņiem gūtiem vārtiem, tikmēr PSG ieņem visai drošu pozīciju turnīra galvgalī, kas dod reālas cerības par septīto titulu pēdējās astoņās sezonās.

Citā spēlē Lionas "Olympique" mājās ar 0:1 (0:0) piekāpās "Stade Rennais". 

Vienīgie vārti mačā tika gūti 89.minūtē, kad uzvaru viesiem izrāva Eduardo Kamavinga. Savukārt Lionas komandu šajā mačā piemeklēja neveiksme, jo krustenisko saišu plīsumu labajā celī guva Memfiss Depajs, kurš iepriekšējās astoņās spēlēs Lionas komandā guva astoņus vārtus.

Visbeidzot Bordo "Girondins" savā laukumā ar 0:1 (0:1) piekāpās "Strasbourg".

Viesu rindās uzvaru nesošais sitiens Ludovicam Ažokī.

Ar 42 punktiem 17 spēlēs pirmo vietu ieņem PSG, tālāk ar 35 punktiem seko Marseļas "Olympique", "Lille" ir 31 punkts 18 dueļos, bet par vienu mazāk ir "Rennes", kas aizvadījusi 17 mačus.

Piektā ar 29 punktiem 18 spēlēs ir "Nantes", bet "Reims", nospēlējot par diviem mačiem mazāk, iekrājusi 27 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu