Nišikori atsaucis dalību no "ATP Cup"

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Vadošais Japānas tenisists Kei Nišikori pirmdien atsauca dalību no gaidāmā "ATP Cup", jo spēlētājs aizvien nav spējis izārstēt gūto elkoņa savainojumu.

Japānis neslēpa vilšanos par pieņemto lēmumu, jo 3.janvārī viņš nevarēs piedalīties pirmo reizi vēsturē gaidāmajā "ATP Cup", kurā kopumā piedalīsies 24 valstu izlases.

"Šodien kopā ar komandu pieņēmām šo lēmumu, jo skaidrs, ka augstākā līmeņa sacensībās es vēl nevaru spēlēt," teica tenisists, kurš reiz bija pasaules ceturtā rakete, bet nu jau noslīdējis uz 13.vietu.

Nišikori elkoņa traumu nav spējis izārstēt jau kopš aizvadītās sezonas "US Open" turnīra, bet oktobrī elkonim tika veikta operācija, kā rezultātā vēl nav skaidrs, vai viņš piedalīsies sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā, kas 20.janvārī sāksies Austrālijā.

Tāpat dalību no turnīra atsauca arī Jasutaka Učimaja, viņa vietu ieņemot Tošihidem Macui. Savukārt Nišikori vietā laukumā dosies Jošihito Nišioka.

Tuvojoties turnīram, organizatorus teju vai katru dienu pāršalc skumjas ziņas, jo iepriekš no dalības turnīrā atteicās arī Endijs Marejs, kurš vēl līdz galam nav sadziedējis savu gūžu, Rodžers Federers pieļāva iespēju izlaist šīs sacensības.

Pirmajā "ATP Cup" 24 izlases tiks sadalītas sešās grupās, vien astoņām vēlāk iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Vienspēlēs tenisisti varēs nopelnīt 750 ATP ranga punktus, bet dubultspēlēs trīsreiz mazāk. Kopējais balvu fonds ir 15 miljoni ASV dolāri (13,4 miljoni eiro).

Turnīrs Austrālijā norisināsies no 3. līdz 12.janvārim, finālspēlēm norisinoties Sidnejā, bet grupu turnīra mači tiks aizvadīti Pērtā un Brisbenā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu