Ķibermanis un Miknis izcīna sudrabu Pasaules kausa posmā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bobslejisti (pilots Oskars Ķibermanis)
Latvijas bobslejisti (pilots Oskars Ķibermanis) Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa ekipāža divnieku sacensībās sestdien Laplaņas trasē Francijā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa ceturtā posma sacensībās, bet Ralfa Bērziņa pilotētais divnieks ierindojās desmitajā vietā.

Ķibermanis kopā ar stūmēju Matīsu Mikni pirmajā braucienā ierindojās ceturtajā vietā, otrajā uzrādīja labāko laiku braucienā un apsteidza divus konkurentus, pirmoreiz sezonā kāpjot uz goda pjedestāla divnieku sacensībās.

Latvijas divnieks par 0,26 sekundēm atpalika no vācieša Frančesko Frīdriha ekipāžas, kas bija labākā pirmajā braucienā. Trešo vietu sacensību noslēgumā ieņēma šveicieša Mihaela Fogta divnieks, kas no Frīdriha atpalika par 0,34 sekundēm.

Otra latviešu ekipāža - Ralfs Bērziņš ar Dāvi Spriņģi - pirmajā braucienā trasē devās ar pirmo numuru un ierindojās augstajā astotajā vietā, bet otrajā braucienā ierindojās 13.vietā, divu braucienu summā ieņemot desmito vietu 22.ekipāžu konkurencē un no Frīdriha atpaliekot par 1,02 sekundēm.

Rezultāti divu braucienu summā
Rezultāti divu braucienu summā Foto: Ekrānšāviņš no IBSF

Latvijas bobsleja komanda arī pēc jaunā gada iestāšanās nolēma Pasaules kausa sezonu turpināt ar Ķibermaņa un Bērziņa ekipāžām, Oskaram Melbārdim pagaidām nepiedaloties šī līmeņa sacensībās.

Sezonas pirmie divi Pasaules kausa posmi notika Leikplesidā, kur Ķibermanis divniekos bija divreiz ceturtais, bet četriniekos ieņēma otro un ceturto vietu. Bērziņš startēja tikai divnieku sacensībās, kurās bija 18. un 19.pozīcijā.

Turpinājumā pagājušajā nedēļā Vinterbergā notika divas četrinieku sacensības, kurās Ķibermanis bija trešais un piektais, bet Bērziņš - 11. un 16.vietā.

Pasaules kausa sezona janvārī turpināsies ar mačiem Insbrukā un Kēnigszē, februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu