Jēkabsone-Žogota: Esmu vīlusies dažos cilvēkos (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta amata kandidāte Anete Jēkabsone-Žogota pēc otrdien notikušajām organizācijas vadītāja vēlēšanām esot vīlusies vairākos cilvēkos, bet tas nemazinot viņas vēlmi pēc četriem gadiem kandidēt vēlreiz.

Bijušais valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien biedru sapulcē tika ievēlēts par LBS prezidentu uz turpmākajiem četriem gadiem. Viņš saņēma 34 balsis, bet konkurente Jēkabsone-Žogota tika pie 14 balsīm. Kaspars Cipruss jau kongresa sākumā savu kandidatūru atsauca.

Pēc piedzīvotās sakāves vēlēšanās Jēkabsone-Žogota pauda, ka ir gatava pēc četriem gadiem mēģināt vēlreiz.

"Noteikti neko nebūtu darījusi citādi. Būtu gatava ar šo komandu kandidēt vēlēšanās arī pēc četriem gadiem. Pietrūka nedaudz. Laikam arī tāpēc, ka biju viena no atklātākajām kandidātēm. Apzināti jau pirms vēlēšanām atklāju savas komandas sastāvu. Ceļš bija ļoti bagātīgs. Tādas emocijas pat basketbola laukumā nekad nebiju izjutusi," pēc vēlēšanām sacīja Jēkabsone-Žogota.

Bijusī dāmu izlases līdere izteica cerību, ka jaunais LBS prezidents Vējonis nebūs tikai tēls, bet autoritāte, kas ienāks organizācijā ar savu redzējumu par nepieciešamo procesu norisi.

"Vējoņa kungs man piedāvāja darboties viņa veidotajā padomē, bet es atteicos. Pēc visām šīm šodienas spēlītēm es tam neesmu gatava.

Man pilnīgi mati bija stāvus visa priekšvēlēšanu cikla laikā. Pēdējā mēneša laikā par sevi uzzināju tik daudz slikta, cik visā basketbola karjerā nebiju dzirdējusi. Esmu diezgan vīlusies dažos cilvēkos," sacīja bijusī basketboliste.

Prezidents tāpat kā LBS padome tiek vēlēts četru gadu periodam. Pašreizējā LBS prezidenta un padomes pilnvaru termiņš beidzas 2020.gada 27.janvārī.

Rīgas Ostas policijas priekšnieks un pašreizējais LBS vadītājs Valdis Voins jau iepriekš paziņoja, ka uz trešo termiņu nekandidēs. Viņš LBS prezidenta amatu ieņem kopš 2011.gada 2.februāra, organizācijas vadībā aizstājot ilggadējo prezidentu Ojāru Kehri. Iepriekšējās vēlēšanās 2016.gada janvārī viņš bija vienīgais kandidāts uz amatu un tika pārvēlēts vienbalsīgi.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu