Viljamsa: Ostapenko spēlēja labi. Man bija grūti ieiet ritmā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko un Serēna Viljamsa
Aļona Ostapenko un Serēna Viljamsa Foto: AFP/SCANPIX

Federāciju kausā ("Fed Cup") aizvadītā spēle pret Aļonu Ostapenko bija ļoti grūta, atzīst tenisa leģenda Serēna Viljamsa.

Pasaules ranga 40. vietā esošā Ostapenko sestdien Everetā (ASV) sīvā cīņā ar rezultātu 6-7 (4:7), 6-7 (3:7) piekāpās Viljamsai, kura patlaban WTA reitingā ierindojas 9. pozīcijā.

Abas tenisistes iepriekš ir spēkojušās vienu reizi. Tas notika 2017. gadā pārbaudes turnīrā. Ostapenko uzveica Viljamsu, kurai tā bija atgriešanās spēle pēc kļūšanas par māmiņu.

Ostapenko ir 16 gadus jaunāka nekā 38 gadus vecā Viljamsa, kura karjerā 23 reizes uzvarējusi "Grand Slam" turnīros. Bijusī pasaules ranga līdere ir tuvu rekordam, kas pieder Mārgaritai Kortai no Austrālijas.

"Tas bija neticami. Nedomāju, ka jebkad esmu spēlējusi tik skaļas publikas klātbūtnē," organizatori citē Viljamsu, kura bija priecīga par 6367 klātesošo skatītāju radīto atmosfēru. 

Viljamsa izcīnīja 14. uzvaru pēc kārtas "Fed Cup" vienspēļu mačos, kas ir turnīra rekords. Tomēr viņai bija krietni jānopūlas, lai to paveiktu. Uzvaru pār Ostapenko izdevās izcīnīt divos taibreikos.

"Es noteikti labi nospēlēju taibreikos, bet pirms tam varēju spēlēt labāk," atzina ASV un visas pasaules tenisa zvaigzne.

Ostapenko izpildīja septiņus "eisus" jeb neatsitamas serves, bet Viljamsa piecas. Latvijas tenisiste nopelnīja 19 punktus ar "winners" jeb tīri uzvarētiem sitieniem, bet pretiniece tikai sešus.

"Mana pretiniece spēlēja labi. Viņa sita ļoti spēcīgi, trāpīja daudz "vinerus". Viņa labi servēja. Bija grūti ieiet ritmā," teica Viljamsa.

Ostapenko jau vairākkārt publiski norādījusi, ka Viljamsa ir viņas bērnības elks. "Spēlēt pret viņu bija kaut kas īpašs," atzina Latvijas tenisiste.

"Domāju, ka varēju labāk nospēlēt izšķirošajos brīžos. Bet kopumā, man šķiet, ka nospēlēju labi," teica Ostapenko.

"Zaudēt Serēnai ir normāli, jo viņa ir ļoti laba spēlētāja," piebilda Latvijas izlases tenisiste.

Pēc sacensību pirmās dienas Latvijas izlase cīņā pret ASV valstsvienību ir iedzinējos ar 0-2, jo pirms tam Anastasija Sevastova piekāpās 2020. gada "Australian Open" čempionei Sofijas Keninai.

Pasaules 41. rakete Sevastova ar rezultātu 2-6, 2-6 kapitulēja Keninai, kura WTA rangā patlaban ierindojas 7. pozīcijā.

Sevastova ar Keninu ir labi pazīstamas, jo viņas vairākkārt aizvadījušas kopīgus treniņus, kā arī tikušās WTA turnīros.

Abas tenisistes pirms šī dueļa iepriekš bija tikušās divas reizes, abās spēlēs triumfējot Keninai. Iepriekšējā tikšanās bija šogad Brisbenas turnīrā.

Kenina pēc debijas ASV valstsvienības rindās atzina, ka nav bijis viegli aizvadīt spēli, jo daudz spēka tika patērēts "Australian Open" turnīrā.

"Tas bija ilgs ceļš, kas nebija viegls, bet esmu super priecīga būt šeit un spēlēt šajā komandā," teica Kenina.

"Nepietiekama miega dēļ nebija viegli, tomēr esmu pieradusi pie laika zonu maiņām. Jūtos labi. Jūtos gana labi, lai spēlētu."

Sevastova uzskata, ka viņa pati aizvadīja salīdzinoši labu spēli, taču pretiniece bija pārāka.

"Domāju, ka tas bija labākais sniegums viņas izpildījumā, kādu esmu redzējusi trijās mūsu savstarpējās spēlēs," uzskata Sevastova.

"Bija grūti, kaut arī es nespēlēju slikti. Nevaru teikt, ka aizvadīju sliktāko spēli mūžā. Protams, man bija dažas kļūdas, bet kopumā nospēlēju solīdi. Tomēr viņai bija visas atbildes," sacīja Latvijas tenisiste. 

Šobrīd plānots, ka svētdien Ostapenko spēlēs pret Keninu un Sevastova pret Viljamsu, bet dubultspēlē spēkosies Ostapenko/Sevastova pret Elisoni Rīski un Betāniju Mateku-Sendesu.

Šajos mačos komandas sastāvu gan varēs vēl mainīt.

Ostapenko iepriekš nav spēlējusi pret Keninu, bet Sevastova piekāpās Viljamsai, pretinieces pārākumu atzīstot 2018. gada "US Open" pusfinālā.

"Fed Cup" turnīra balvu fonds ir 18 miljoni ASV dolāru (nepilni 16 miljoni eiro), no kuriem 12 miljoni dolāru (10,7 miljoni eiro) tiks piešķirti spēlētājām, bet pārējos sešus miljonus dolāru (5,3 miljoni eiro) saņems nacionālās federācijas.

Latvijas izlases sastāvā iekļauta arī Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane, bet valstsvienības kapteinis ir Adrians Žguns.

Savukārt pretinieču sastāvā Viljamsas un Keninas komandas biedrenes ir Koko Gofa, Elisona Rīske un Betānija Mateka-Sendsa, bet kapteine ir Ketija Rinaldi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu