Džeriņš: Pilnu darba apjomu rokai neesmu atguvis vēl šodien

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Andris Džeriņš joprojām jūt nopietnās rokas traumas sekas, kaut arī pagājuši jau deviņi gadi, Latvijas hokejists pastāstīja intervijā TVNET.

Brīdī, kad notika saruna, Rīgas "Dinamo" komandai bija 11 zaudējumu sērija, kā arī Latvijas vienība KHL kopvērtējumā ierindojās pēdējā vietā.

"To sagremot ir ļoti grūti, bet nav daudz laika par to domāt un pārdzīvot. Rītdien ir nākamā spēle. To sēriju gribam pārtraukt. Mēs visi to saprotam, visi čaļi cīnās, cenšas laukumā parādīt to labāko. Protams, tas ne vienmēr sanāk. Skaidrs, ka nav viegli, bet jāsakārto galva un jāiet uz priekšu."

Rīgas "Dinamo" hokejistiem šosezon bijis ļoti daudz traumu. Kluba vadības pārstāvji ir izteikušies, ka tik daudzas traumas vienā sezonā sen nav piedzīvotas.

"Neatceros kādu citu tādu sezonu. Kādas kārtis ir iedalītas, ar tādām ir jāspēlē. To mēs nevaram izmainīt. Kā nu hokeja dieviņš bija lēmis, tā notika. Neko darīt," sacīja Džeriņš.

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns spēlēs un treniņos mēdz paust neapmierinātību par spēlētāju darbībām laukumā. Tiek pateikts kāds skarbāks vārds, salauzta nūja...

Šodien (2020. gada 14. februārī) Džeriņš svin 32. dzimšanas dienu. Viņaprāt, no trenera puses vajadzīga gan skarbāka, gan mierīgāka pieeja darbam.

"Viennozīmīgi ir vajadzīgas abas pieejas. Citreiz vajag sapurināt komandu, citreiz vajag nomierināt un izskaidrot. Katram trenerim sava pieeja. Neesmu treneris, tāpēc man ir grūti pateikt, kā ir pareizāk."

2011. gadā Džeriņš salauza roku KHL mačā, kurā Rīgas "Dinamo" spēkojās ar Sanktpēterburgas SKA. Trauma bija ļoti nopietna, sekas latviešu hokejists jūt vēl šodien.

"Rokas trauma bija ļoti nepatīkama. Tā nesmuki salūza, nācās pāris reizes remontēt. Pilno darba apjomu tai rokai tā arī neesmu atguvis vēl šodien, kaut tā trauma bija pirms vairākiem gadiem," atzīst Džeriņš.

"Tas ir diezgan smagi, bet tāds ir hokejista darbs, un ar to ir jārēķinās. Protams, ir bijušas citas traumas. Ja nevajag operāciju, tad ir patīkami," teica Rīgas "Dinamo" hokejists. 

Džeriņš šosezon Rīgas "Dinamo" sastāvā 45 spēlēs KHL regulārajā čempionātā guvis tikai 2 vārtus un veicis 7 rezultatīvas piespēles. Pagājušajā sezonā viņa kontā bija 11 vārti un 12 piespēles.

2017. un 2018. gadā Džeriņš bija viens no vadošajiem Latvijas izlases uzbrucējiem pasaules čempionātā. Katrā no šiem diviem turnīriem viņš guva 4 vārtus.

2016., 2017. un 2018. gada pasaules čempionātos Džeriņš tika atzīts par vienu no Top 3 labākajiem spēlētājiem Latvijas izlases sastāvā.

Vaicājām, kāpēc Džeriņš šosezon Rīgas "Dinamo" komandā nav tik stabila vērtība kā iepriekšējos gados Latvijas izlasē?

"Nezinu, kāds tam ir iemesls. Iemesli droši vien ir daudzi un dažādi. Ja es zinātu tos iemeslus, noteikti mainītu kaut ko savā dzīvē."

Pagājušajā nedēļā noskaidrojās, ka Latvijas izlase augustā Rīgā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā spēlēs arī pret Ungāriju. Pirms tam bija zināmas divas pretinieces - Francija un Itālija.

"Protams, esam nedaudz apsprieduši pretiniekus. Vai tas ir liels pārsteigums? Domāju, ka ne. Ungāri tomēr spēlēja pasaules čempionātā Krievijā (2016. gadā). Acīmredzot viņiem ir laba komanda, ja viņi var spēlēt A grupā," teica Džeriņš.

"Ar jebkuru komandu jābūt piesardzīgiem. Tāpat vien neviens neko neatdos. Tā ka nāksies iet un paņemt. Ja mēs gribam tikt uz Olimpiādi, mums šīs komandas noteikti jāuzvar. Tur nav citas izejas," uzsvēra hokejists.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) iekļaušanai Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē 2021. gada pasaules čempionāta laikā izvirzījusi pirms astoņiem gadiem aizsaulē aizgājušo aizsargu Kārli Skrastiņu.

"Esam kopā patrenējušies un arī aizvadījuši pāris spēles. Vienīgi tas sanāca tad, kad es vēl biju ļoti jauns. Man bija kādi 16-17 gadi. Protams, redzēt viņu tuvumā bija milzīgs iespaids kā jaunam puikam. Redzēt viņa darba ētiku, pašatdevi. Tas bija unikāli. Arī no tā īsā brīža, ko man iznāca ar viņu pavadīt kopā, varēja ļoti daudz iegūt."

Pārspļaujot trīs reizes pār plecu, Džeriņš norādīja, ka šobrīd viņš jūtas labi un neredz šķēršļus, kas viņam varētu traucēt pavasarī palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā Šveicē.

"Kā man viens gudrāks un vecāks hokejists teica - ja tev liekas, ka tev 100% viss ir kārtībā, tad tā nevar būt, jo nevienam hokejistam nav viss 100% kārtībā ar veselību," teica Džeriņš.

"Vienmēr nākas iet pāri saviem spēkiem un varēšanai. Šobrīd neliekas, ka būtu kādi šķēršļi. Cerams, ka viss būs labi un varēšu spēlēt," piebilda Rīgas "Dinamo" un Latvijas hokeja izlases centra uzbrucējs.

Džeriņš devīto sezonu pārstāv Rīgas "Dinamo". No 2016. līdz 2018. gadam viņš divas sezonas spēlēja Čehijas klubā Hradeckrālovas "Mountfield". Viņš meistarību slīpējis arī Zviedrijas, Somijas un Kanādas junioru līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu