Toreiz. Kas aktuāls sporta pasaulē notika tieši pirms gada?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rebeka Koha un Dairis Bertāns
Rebeka Koha un Dairis Bertāns Foto: Reuters/EPA/Scanpix

Pasaules sportā koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ teju viss ir apstājies. Atceltas sacensības, čempionāti, sportisti izcieš karantīnu un netrūkst arī saslimušie. Diemžēl. Pasaules sports ir uz pauzes un lielā neziņā. Atskatījāmies, kas šajā dienā Latvijas sporta līdzjutējam aktuāls notika tieši pirms gada.  

Dairim Bertānam pirmie punkti NBA

Pirms gada šajā dienā savus pirmos punktus Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Ņūorleānā guva latviešu basketbolists Dairis Bertāns, kurš sezonas otrajā pusē pievienojās "Pelicans" komandai. 

Bertāns savas karjeras trešajā NBA mačā laukumā pavadīja desmit minūtes un 34 sekundes, kuru laikā grozā raidīja vienu no diviem tālmetieniem, bet aizmeta garām savu vienīgo divpunktu metienu. Tāpat viņš veica vienu rezultatīvu piespēli. "Pelicans" ar latvieti laukumā iemeta par trim punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

"Pelicans" gan ar rezultātu 136:138 pagarinājumā piekāpās vienai no tā brīža līgas pastarītēm Fīniksas "Suns".

Girgensons atgriežas ar gūtiem vārtiem

Zemgus Girgensons pēc divu maču atstāšanas ārpus sastāva atgriezās ar gūtiem vārtiem Bufalo "Sabres" rindās, bet neglāba komandu no zaudējuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē.

"Sabres" viesos ar rezultātu 2:4 piekāpās Karolīnas "Hurricanes" komandai, ciešot septīto zaudējumu pēc kārtas.

Spēles priekšpēdējā minūtē Girgensons no vidējas distances pretinieku aizsegā izcēlās ar vārtu guvumu, taču tas neglāba "Sabres" komandu no zaudējuma.

Balceram piektā rezultatīvā piespēle NHL karjerā

Rūdolfs Balcers atzīmējās ar rezultatīvu piespēli NHL spēlē, palīdzēdams Otavas "Senators" komandai izcīnīt uzvaru.

"Senators" savā laukumā ar rezultātu 6:2 pārspēja vienu no tā brīža Austrumu konferences vadošajām komandām Toronto "Maple Leafs", izcīnot otro uzvaru pēc kārtas, kas seko četru zaudējumu sērijai.

Merzļikins vēl spēlē Šveices čempionātā

Pirms gada Latvijas hokeja izlases pirmā vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Šveices augstākās līgas (NLA) komanda "Lugano" ar zaudējumu izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā noslēdza savu sezonu.

NLA izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē "Lugano" savā laukumā ar 4:5 otrajā papildlaikā piekāpās "Zug" hokejistiem, sērijā līdz četrām uzvarām piekāpjoties ar 0-4.

Merzļikins tajā mačā 95 minūšu laikā atvairīja 54 no 59 pretinieku mestajām ripām.  Izslēgšanas turnīrā viņš četros mačos savos vārtos vidēji ielaida 3,95 ripas un atvairīja 87,23% metienu.

Kā zināms, Merzļikins šo sezona aizvada NHL komandā Kolumbusas "Blue Jackets". 

Novickis vēl spēlē

Vācijas basketbolists Dirks Novickis NBA regulārā čempionāta mačā guva 14 punktus un pietuvojās tam, lai jau nākamajā mačā NBA visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā apsteigtu Viltu Čemberleinu.

Dirks Novickis
Dirks Novickis Foto: AFP / Scanpix

Novicka un latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda savā laukumā ar rezultātu 121:116 pārspēja Klīvlendas "Cavaliers", kura tajā sezonā bija viena no līgas pastarītēm.

Novickis NBA karjerā šajā spēlē sasniedza 31 416 gūto punktu robežu, kas viņam visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā deva septīto vietu.

RVS volejbolistes dramatiskā mačā izcīna Baltijas līgas bronzu

"Rīgas Volejbola skola" (RVS) volejbolistes Igaunijas pilsētā Tartu izcīnīja uzvaru Baltijas līgas finālčetrinieka turnīra bronzas medaļu mačā.

RVS sīvā cīņā ar rezultātu 3-2 (25:20, 31:29, 21:25, 22:25, 21:19) pārspēja Tallinas "TalTech"/"Tradehouse" komandu.

RVS komandā rezultatīvākā ar 37 punktiem bija Marta Kamēlija Levinska, 18 punktus guva Irbe Andiķe-Lazda, bet 11 punkti bija Kristīnei Kramēnai.

Latvijas čempionātā svarcelšanā labākos rezultātus sasniedz Koha un Koževņikovs

Latvijas čempionātā svarcelšanā, kas norisinājās Ventspilī, augstvērtīgākos rezultātus sasniedza Rebeka Koha un Vadims Koževņikovs.

Dāmu konkurencē startēja deviņas dalībnieces, kuras sacentās visas kopā, kaut pārstāv dažādas svara kategorijas. 

Ar pirmajā mēģinājumā raušanā paceltiem 97 kg, bet grūšanā pieveiktiem 122 kg, uzvarēja favorīte Rebeka Koha. Viņas summā paceltie 219 kg kļuva par jaunu Latvijas rekordu svara kategorijā sportistēm līdz 64 kg.

Rastorgujevs izcīna 25. vietu pasaules čempionāta sacensībās ar masu startu

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs Estešundā, Zviedrijā, lielā sniegputenī izcīnīja 25. vietu pasaules čempionāta sacensībās 15 kilometru distancē ar masu startu.

Tikmēr par čempionu kļuva itālis Dominiks Vindišs. Viņš šautuvē pieļāva trīs kļūdas, finišēdams pēc 40 minūtēm un 54,1 sekundes. 

Savukārt sudraba medaļu izcīnīja francūzis Antonīns Gigonā, kurš arī neaizvēra trīs mērķus un Vindišam zaudēja 22,8 sekundes. Nieka pussekundi aiz Gigonā finišēja austrietis Juliāns Eberhards, kurš noslēpoja četrus soda apļus.

Četras sekundes aiz goda pjedestāla finišēja krievs Aleksandrs Loginovs, piektais bija francūzis Kentēns Fijons-Majē, bet pirmo sešinieku noslēdza vācietis Arnds Peifers.

Rastorgujevs otrajā un trešajā šautuvē pieļāva pa divām kļūdām, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 43,5 sekundes, kas deva 25. vietu. Trasē viņam bija vien 29. ātrākais solis no 30 biatlonistiem.

Timma debitē "Himki" komandā

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma ar 17 punktiem debitēja Maskavas apgabala "Himki" komandas sastāvā, palīdzot tai izcīnīt uzvaru VTB Vienotās līgas spēlē.

Jānis Timma
Jānis Timma Foto: EuroLeague Players Association/Twitter

"Himki" viesos ar rezultātu 96:85 pārspēja Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Timma savā pirmajā mačā "Himki" kreklā nospēlēja 24 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā iemeta piecus no astoņiem tālmetieniem un vienu no diviem divpunktu metieniem. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu un pārtvēra vienu bumbu, tikdams pie 17 efektivitātes koeficienta punktiem.

Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" piedalās Gagarina kausa izcīņā

Latviešu uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda pirms gada cieta zaudējumu trešajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla mačā, sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 1-2.

"Dinamo" savā laukumā ar rezultātu 0:4 piekāpās Maskavas CSKA hokejistiem.

CSKA rindās ar diviem vārtiem izcēlās Konstantīns Okulovs, bet vārtsargs Iļja Sorokins atvairīja visas 23 mājinieku mestās ripas.

Indrašis šajā spēlē uz ledus pavadīja 16 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, uzvarēja deviņos no 11 iemetieniem, bloķēja vienu metienu un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

"TTT Rīga" uzvar Eiropas Sieviešu basketbola līgā

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" Krievijā triumfēja Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL).

"TTT Rīga" finālmačā ar rezultātu 73:63 pārspēja Baltkrievijas klubu Minskas "Cmoki".

Riteņbraucējam Liepiņam augstā ceturtā vieta prestižās sacensībās Nīderlandē

Latvijas šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš, pārstāvot "WB Aqua Protect Veranclassic" komandu, izcīnīja augsto ceturto vietu Nīderlandē notikušajās vienas dienas sacensībās "Ronde van Drenthe" (UCI kat.1.HC).

Finiša spurtā uzvaru svinēja nīderlandietis Pims Ligthārts no "Direct Energie" vienības, 217,6 kilometrus garās distances finiša līniju šķērsodams pēc piecām stundām 15 minūtēm un 49 sekundēm.

Emīls Liepiņš
Emīls Liepiņš Foto: Kaspars Suškevičs

Trīs sekundes lēnāks bija viņa tautietis Roberts de Grēfs ("Alecto"), bet cīņā par trešo vietu Liepiņš piekāpās itālim Nikolam Badžoli ("Nippo Vini Fantini Faizane"). Liepiņš uzvarētājam zaudēja 39 sekundes, bet no goda pjedestāla latvietis atpalika vienu sekundi.

Par ceturto vietu Liepiņš saņēma 100 UCI punktus.

Jevpalovs gūst vārtus 19 sekundes pirms AHL spēles pamatlaika beigām

Latvijas uzbrucējs Ņikita Jevpalovs guva vārtus Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā, neglābdams Lavālas "Rocket" komandu no zaudējuma.

"Rocket" viesos ar 5:6 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Belevilas "Senators", kurā tolaik sezonas lielāko daļu pavadīja latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

Jepvalovs vārtus guva 19 sekundes pirms pamatlaika beigām, panākdams neizšķirtu 5:5. Tiesa, pēc tam viņš pēcspēles metienu sērijā nerealizēja savu "bullīti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu