Gulbis: Jūrmalas domei liekas, ka esam lelles, ar kurām var rotaļāties (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Gulbis
Mārtiņš Gulbis Foto: Zane Bitere/LETA

Jūrmalas domei, nepildot finansiālos nosacījumus, laikam liekas, ka basketbolisti un treneri ir lelles, ar kurām var rotaļāties, sarunā ar TVNET sacīja BK "Silja" (agrāk "Jūrmala Betsafe") galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Profesionālā basketbola komanda ceturtdien izplatīja paziņojumu, ka Jūrmalas pilsētas dome, mēra Gata Trukšņa personā, nav izpildījusi savas saistības.

Komandas galvenais treneris portālam TVNET apliecināja, ka algas nav maksātas par diviem, trim mēnešiem.

"Trakākais, ka solījumi visu laiku tika doti. Tika izdarīti gājieni, kas nav vajadzīgi. Pavisam vienkārši - ja nevēlies sponsorēt komandu, tad pasaki to augustā, pirms sezona ir sākusies. To visi sapratīs, tas būs labāk nekā tagad - spēlētāji un treneri ar ģimenēm tiek pamesti zem tanka," sacīja Gulbis.

Treneris norādīja, ka vēl pērn decembrī Jūrmalas gada balvas pasniegšanas pasākumā pilsētas mērs devis solījumus, ka finansiālās saistības tiks pildītas.

"Sezonas sākumā tika solīts, ka viss būs kārtībā. Decembrī notika Jūrmalas gada balva sportā, kur mēs saņēmām gada labākās komandas titulu. Trukšņa kungs gan man personīgi, gan komandas kapteinim apliecināja, ka viss finansiālā ziņā tiks nokārtots," pastāstīja Gulbis.

Decembrī basketbolisti un treneri turpinājuši cerēt, ka viss būs kārtībā. Sākās jauns gads, taču situācija nemainījās.

"Tika izveidots iepirkuma konkurss. Mums bija jāizstrādā plāns, kā mēs strādāsim. Uztaisījām iepirkuma formātu. Viss notika tā kā vajag, uzvarējām iepirkumu, bet beigās Trukšņa kungs neuzlika parakstu," skaidroja Gulbis.

"Viņiem [Jūrmalas domniekiem - aut.] laikam šķiet, ka esam kaut kādas lelles, ar kurām var tā mierīgi spēlēties. Mēs esam dzīvi cilvēki, kas trīs gadus ir aizstāvējuši Jūrmalas godu, pilsētas vārdu, guvuši arī panākumus. Komanda vienmēr ir spēlējusi un cīnījusies. Arī pēdējās mājas spēlēs bija pilnas tribīnes," uzsver treneris.

"Tas ir ļoti neprofesionāli. Runa jau nav par 200 tūkstošiem. Runa ir par daudz mazākām summām. Tie varētu būt 100 tūkstoši, taču precīzi nezinu. Katrā ziņā tas nav nekas kosmisks uz kopējā fona Jūrmalā," uzskata Gulbis.

Elektronisko iepirkumu sistēmā norādīts, ka "Jūrmalas Sporta skolas audzēkņu treniņu procesa un spēļu pieredzes nodrošināšanai augstākās līgas basketbola komandā" paredzētā summa bija vairāk nekā 115 tūkstoši eiro (115 702.44 EUR). Biedrība "Jūrmalai un sportam" uzvarēja iepirkumā, taču tas ir pārtraukts.

"Tā nauda taču bija paredzēta. Protams, es nezinu tos zemūdens akmeņus, kādi ir domē, bet man īsti tie nav jāredz. Mēs savu darbu darām. Nezinu, kā spēlētāji spēja saglabāt centību šajos apstākļos," norādīja treneris.

Jau februārī Jūrmalas profesionālā basketbola klubs teju beidza savu pastāvēšanu.

"Februārī pirms spēles ar Ogri mums klubu uz piecām dienām slēdza. To daudzi nemaz nezina. Teicām - ja nebūs atbalsta, mēs veramies ciet. Divas dienas klubs neeksistēja. Beigās spēlētāji lika malā savas vēlmes, upurējās un piekrita par minimāliem iztikas līdzekļiem turpināt sezonu," sacīja Gulbis.

"Ilgi domāju - par notiekošo runāt vai ne, bet cik ilgi es klusēšu. Arī man ir ģimene, arī mums ir jāēd. Godīgi sakot, es vienā brīdī jau pārtraucu skaitīt, cik man ir parādā. Nezinu, kā spēlētāji spēja izdzīvot," atzīst treneris.

"Man papildu ienākumu avots vēl ir basketbola komentēšana televīzijā. Algas mums nav grandiozas, lai, trīs mēnešus neko nesaņemot, varam pagaidīt un cerēt, ka samaksās vēlāk. Nevienam klubā nav tāda alga, to es tiešām zinu. Nu, nesmuka rīcība no Jūrmalas domas puses," piebilda Gulbis.

Jūrmalas basketbola klubs, kam gadu gaitā bijuši dažādi nosaukumi un atbalstītāji, 2018. gadā izcīnīja bronzas medaļas Latvijas Basketbola līgā un sudraba godalgas Baltijas basketbola līgā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu