Policija sākusi informācijas pārbaudi par Latvijā nesankcionēto tenisa turnīru (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Valsts policija (ilustratīvs attēls).
Valsts policija (ilustratīvs attēls). Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Valsts policija ir sākusi informācijas pārbaudi par medijos minēto tenisa turnīru, kas Latvijā norisinās nesankcionēti, portālam TVNET apstiprināja VP pārstāve Elīna Priedīte.

"Šobrīd varu apstiprināt, ka Valsts policija sākusi informācijas pārbaudi par presē minēto paraugturnīru tenisā," portālam TVNET apliecināja Priedīte.

Pirmdien medijos parādījās informācija, ka Latvijā nesankcionēti norisinās tenisa turnīrs "Exhibition Latvia Sky Tennis".

"Exhibition Latvia Sky Tennis" turnīra pirmā diena
"Exhibition Latvia Sky Tennis" turnīra pirmā diena Foto: Ekrānšāviņš

"Flash Score" vietnē pirmdien bija iespējams šī turnīra spēļu rezultātiem sekot līdzi tiešraidē, kā arī izdarīt totalizatora likmes.

Savukārt otrdien pusdienlaikā "Flash Score" vietnē ir norādīts spēļu kalendārs, kurā divas no piecām plānotajām spēlēm ir atceltas.

Abās atceltajās spēlēs, vadoties pēc publiski norādītās informācijas, bija plānota Latvijas tenisista Miķeļa Lībieša dalība.

Otrdien vairs gan netiek piedāvāts sekot līdzi spēļu rezultātiem tiešraidē.

Turnīrā piedalās vairāki Latvijas tenisisti, starp kuriem pazīstamākais ir Lībietis. Viņš ir pārstāvējis Latvijas izlasi Deivisa kausa spēlēs.

Lībietis valstsvienības sastāvā aizvadījis 16 mačus (7 uzvaras un 9 zaudējumi, vienspēlēs bilance 1/7, dubultspēlēs 6/2).

Foto: Ekrānšāviņš

Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks pirmdien portālam TVNET apliecināja, ka LTS nav nekādas saistības ar šo turnīru.

Lejnieks arī uzsvēra, ka saistībā ar koronavīrusa un tā izraisītās slimības Covid-19 pandēmiju līdz 13. jūlijam atcelti visi oficiālie tenisa turnīri Latvijā.

Pirmdien vēlāk Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) paziņoja, ka tā nosoda nesaskaņota tenisa turnīra rīkošanu valstī, nelegālu sporta totalizatora likmju pieņemšanu internetā un nosūtījusi iesniegumu Valsts policijai.

Paziņojumā teikts, ka LOK vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu, lūdzot izmeklēt šo lietu un saukt pārkāpējus pie atbildības.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu