Augumā raženais Baflins pamet Vinipegu

LETA/NHL
CopyDraugiem X Whatsapp
Dastins Baflins
Dastins Baflins Foto: AP/Scanpix

Augumā raženais aizsargs Dastins Baflins piektdien pēc abpusējas vienošanās pametis Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Vinipegas "Jets", vēsta NHL.

Baflins šīs sezonas sākumā saņēma atļauju pamest komandas nometni, jo apsvēra iespēju par karjeras beigām. Nedēļu vēlāk (20.septembrī) hokejists no savas komandas saņēma disciplinārsodu, kā rezultātā nepiedalījās 71 spēlē, kurās spēkojās "Jets".

Raženajam aizsargam šis bija ceturtais no pieciem gadiem iepriekš parakstītajā līgumā, kas tika noslēgts 2016.gada 8.februārī. Tas paredzēja ik gadu atalgojumā saņemt 7,6 miljonus ASV dolāru (6,9 miljonus eiro).

Līdz ar līguma pārtraukšanu "Jets" turpmāk algu griestos būs papildu teju septiņi miljoni eiro.

Karjeras laikā Baflins "Jets" komandā aizvadīja 528 spēles, kurās iekrāja 363 (102+261) rezultativitātes punktus. Savukārt kopumā karjerā viņa rēķinā 869 regulārā čempionāta spēles un 525 (177+348) punkti.

2010.gadā viņš kopā ar Čikāgas "Blackhawks" tika kronēts par Stenlija kausa čempionu. Pēc šīs sezonas viņu un vēl vairākus spēlētājus aizmainīja uz Atlantas "Trashers" (tagad Vinipegas "Jets").

Vinipegas komanda līdz sezonas pārtraukumam Rietumu konferencē ieņēma septīto vietu, kas ļautu piedalīties izslēgšanas spēlēs. Aiz "Jets" par divu punktu tiesu atpaliek Nešvilas "Predators" un Vankūveras "Canucks".

NHL 2019./2020.gada sezona varētu atsākties vasarā, prognozējis līgas komisārs Gerijs Betmens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu