Par Šveices futbola līgas atsākšanu lems aprīļa beigās

CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Uldriķis
Roberts Uldriķis Foto: FC Sion/Facebook

Šveices Futbola līga (SFL) par šīs sezonas likteni lems 29.aprīlī, kad tiks saņemts ziņojums no valsts sporta ministres, teikts SFL paziņojumā.

SFL izvirzījusi trīs priekšnoteikumus, lai valstī varētu atsākties nacionālais čempionāts. SFL noteikusi, ka mačiem jānotiek bez skatītājiem, ir jābūt risku pārvaldībai un zinātniskajai uzraudzībai.

Ceturtdien SFL paziņoja, ka lemšana par sezonas turpināšanu nenotiks gandrīz vēl vienu nedēļu, jo 29.aprīlī gaidāma apspriešanās ar sporta ministri Violu Amhērdu, kura informēs līgu par valdības plānotajiem pasākumiem saistībā ar koronavīrusa izplatību.

Netālās kaimiņzemes Spānija, Itālija un Vācija jau labu laiku runā par sezonas atsākšanu maija beigās. Tāpat šo sezonu līdz vasaras vidum vēlas pabeigt arī Anglijas premjerlīga.

Savukārt čempionāti Skotijā, Nīderlandē un Beļģijā jau ir pārtraukti pavisam, un to atsākšana ir mazticama.

Šveices superlīgas komandu apcirkņos šobrīd ir četri Latvijas futbolisti. Aizsargs Mārcis Ošs pārstāv Neišateles "Xamax", uzbrucējs Roberts Uldriķis spēlē "Sion", vārtsargs Andris Vaņins ir "Zurich" sastāvā, bet pussargs Daniels Ontužāns atrodas "St. Gallen" paspārnē.

"St. Gallen" ar 45 punktiem 23 spēlēs ir turnīra līdere, "Zurich" ar 32 punktiem ieņem piekto vietu, "Sion" ar 23 punktiem ir astotajā pozīcijā, bet "Xamax" nopelnījusi 19 punktus, ierindojoties devītajā pozīcijā desmit vienību konkurencē. 

Pēdējā notikusī spēļu kārta bija 23.kārta, kas norisinājās 22. un 23.februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu