Aptaujā noskaidrots visu laiku labākais Spānijas sportists (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/EPA/Scanpix/TVNET kolāža

Laikraksta "Marca" aptaujā noteikts Spānijas visu laiku labākais sportists.

Kopumā aptaujai izvirzīja 16 sportistus, kas tika sadalīti pa pāriem un salikti izslēgšanas spēļu zaros.

Par visu laiku labāko Spānijas sportistu atzina tenisistu Rafaelu Nadalu, kurš fināla balsojumā uzveica basketbolistu Pau Gazolu.

Nadals, kurš karjerā 19 reizes triumfējis "Grand Slam" turnīros, finālā saņēma 82% balsu, kamēr Gazolam bija tikai 18% atbalsts.

Foto: Marca.com

33 gadus vecais Nadals karjerā izcīnījis arī divas zelta medaļas olimpiskajās spēlēs - 2008. gadā Pekinā vienspēlēs, bet 2016. gadā Riodižaneiro dubultspēlēs.

Savukārt 39 gadus vecais Gazols ir divkārtējs NBA čempions (2009., 2010. gadā). Viņa kontā ir trīs olimpiskās medaļas - divi sudrabi (2008. un 2012.) un bronza (2016.).

Gazols palīdzēja Spānijas triumfēt Pasaules kausa izcīņā 2006. gadā, bet Eiropas čempionātā izcīnītas septiņas medaļas - trīs zelta, divas sudraba un divas bronzas.

Aptaujai bija izvirzītas arī Spānijas autosporta zvaigznes F-1 čempions Fernando Alonso un pasaules rallija čempionāta uzvarētājs Karloss Sainss.

Balsot varēja arī par "Tour de France" uzvarētājiem riteņbraucējiem Alberto Kontadoru un Migelu Indurainu.

Liela daļa nominantu bija futbolisti - Rauls Gonsaless, Andress Injesta, Šavi Ernandess un Ikers Kasiljass.

Starp nominantiem bija arī "MotoGP" čempions motobraucējs Marks Markess, pasaules ranga līderis golfā Severiano Baljesteross, olimpiskais un pasaules čempions kanoe airēšanā Davids Sals, motosportists Anhels Njeto, smaiļotājs Sauls Kravito un tenisists Manuels Santana.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu