Pagātnes kļūda iedrošināja "Mavericks" īpašnieku riskēt ar Porziņģa piesaistīšanu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Ieva Makare/LETA

Pagātnes kļūda iedrošinājusi Marku Kjūbanu riskēt ar Kristapa Porziņģa piesaistīšanu komandai, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks pastāstīja intervijā radio stacijas "WFAN" raidījumā "Moose and Maggie".

Kjūbans skaidroja, ka 2004. gada starpsezonā viņa vienība pieņēmusi pašu sliktāko lēmumu, šķiroties no saspēles vadītāja Stīva Neša, kurš nākamajās divās sezonās kļuva par NBA vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. 

"Katrai komandai šādos lēmumos ir savi iemesli. Mēs ļāvām Nešam iet. Tas ir stulbākais lēmums, ko jebkad esam pieņēmuši," atzina "Mavericks" īpašnieks.

"Tolaik saņēmām medicīnas personāla viedokli par Neša muguru, ka tā varētu neizturēt slodzi. Protams, šis viedoklis bija nepareizs," piebilda Kjūbans.

"Mavericks" īpašnieks no šīs kļūdas bija mācījies un nenobijās no Porziņģa ceļgala krustenisko saišu traumas riskiem, tāpēc piekrita maiņas darījumam ar Ņujorkas "Knicks".

"Par Porziņģa situāciju "Knciks" bija savs viedoklis, un viņi mēģināja darīt to, ko vēlējās. Dažreiz viss tomēr nenostrādā līdz galam," par konkurentiem no Ņujorkas izteicās Kjūbans.

Porziņģis ar "Mavericks" pērn vienojās par piecu gadu līgumu un 158 miljonu ASV dolāru atalgojumu, kaut latvietis pusotru gadu nebija aizvadījis nevienu NBA oficiālu spēli.

2004. gada vasarā Nešs bija gatavs palikt Dalasā, bet Kjūbans jau minēto medicīnas personāla viedokļu dēļ nebija gatavs vienoties ar saspēles vadītāju par sešu gadu līgumu aptuveni 63 miljonu ASV dolāru (56,7 miljoni eiro) algu.

Nešs pieņēma lēmumu doties uz Fīniksas "Suns" komandu, kur viņš aizvadīja savas karjeras labākos gadus. Kanādas basketbolistam gan neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Basketbolista karjeru Nešs noslēdza 2015. gadā 40 gadu vecumā. Pēdējās trīs sezonas Losandželosas "Lakers" komandā viņš gan spēlēja ļoti maz. Muguras problēmu dēļ viņš izlaida visu 2014./15. gada sezonu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu