Ronaldu kļuvis par trešo sportistu, kurš karjerā nopelnījis miljardu (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: Reuters/ScanPix

Portugāles slavenais futbolists Krištianu Ronaldu kļuvis vēsturē par trešo sportistu, kuram karjeras laikā izdevies nopelnīt miljardu ASV dolāru, vēsta žurnāls "Forbes".

2020. gada bagātāko slavenību Top 100 sarakstā pirmo vietu ieņem ASV televīzijas personība, modele, uzņēmēja un interneta zvaigzne Kailija Dženere.

Pēc žurnāla "Forbes" aplēsēm Dženere gada laikā nopelnījusi 590 miljonus ASV dolāru. Viņai seko reperis Kanje Vests ar 170 miljonu peļņu.

Trešais ar 106,3 miljonu peļņu ir Šveices tenisists Rodžers Fedrers.

Savukārt ceturtajā pozīcijā ar 105 miljoniem ierindojas Ronaldu, kurš ikdienā pārstāv Itālijas futbola klubu Turīnas "Juventus".

Top 5 noslēdz Argentīnas izlases un Spānijas kluba "Barcelona" kluba zvaigzne Lionels Mesi, kurš gada laikā nopelnījis 104 miljonus.

"Forbes" vēsta, ka Ronaldu kļuvis par trešo sportistu vēsturē, kurš karjeras laikā nopelnījis miljardu ASV dolāru.

Iepriekš to bija paveikuši tikai divi ASV sportisti - golferis Taigers Vudss un bokseris Floids Meivezers.

Vudss sportista karjerā miljarda peļņu sasniedza 2009. gadā, bet Meivezeram tas izdevās 2017. gadā.

Ronaldu ir vienīgais cilvēks pasaulē, kuram "Instagram" ir vairāk nekā 200 miljonu sekotāju. Viņš par vienu reklāmu savā "Instagram" kontā varot nopelnīt teju miljonu (975 000 ASV dolāru).

Pēc profesionāla sportista karjeras beigām "miljardieru klubiņā" iekļuva arī Vācijas autosportists Mihaels Šūmahers, amerikāņu basketbolists Maikls Džordans, kā arī ASV golferi Arnolds Palmers un Džeks Niklauss.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu