Šēnhofs: Nepiekrītu Jaunupam. Domāju, ka Ciprusa un Vējoņa tandēms dos rezultātu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Raimonds Vējonis kopā ar ģenerālsekretāru Kasparu Ciprusu spēs sasniegt rezultātu, uzskata bijušais LBS valdes loceklis Guntis Šēnhofs.

Basketbola leģenda Valdis Valters rubrikā "Pilsētā runā" uz sarunu aicināja bērnu un jauniešu basketbola skolas "Rīga" direktoru Gunti Šēnhofu, kurš iepriekš bija ilggadējs LBS valdes loceklis.

"11 TV" raidījumā Valters ar Šēnhofu apsprieda baumas, ka basketbola kluba "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups vēlas iegūt varu pār jaunatnes basketbolu Latvijas galvaspilsētā.

Jaunups ir bijušais LBS valdes loceklis un arī kādreizējais šīs organizācijas ģenerālsekretārs. Viņš nesen publiski pauda kritiku jaunajai LBS vadībai - Vējonim un Ciprusam. Viņa izteikumiem Šēnhofs nepiekrīt.

"Agrāk nepazinu Vējoni. Jā, varbūt viņš neatstāj ļoti izlēmīga cilvēka iespaidu. Taču mani pārsteidz, ka viņš viennozīmīgi sevi ir ziedojis basketbolam. Viņš ar ļoti lielu azartu un vēlēšanos ir pieslēdzies šim darbam," sacīja Šēnhofs.

2019. gada janvārī LBS valdes sēdē Jaunups sniedza ziņojumu par Ciprusu, kurš esot slepus pildījis aģenta pienākumus, būdams Latvijas Jaunatnes basketbola līgas direktors.

"Pazīstu viņu [Ciprusu] no bērna kājas, par viņu man ir objektīvs priekšstats. Pirmkārt, viņš bija ļoti augsta līmeņa basketbolists. Viņš basketbolu saprot. Viņš ļoti labi sevi parādīja LBS prezidenta vēlēšanās. Viņš bija vislabāk sagatavojies," uzskata Šēnhofs.

Cipruss un bijusī basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota veidoja konkurenci Vējonim gada sākumā notikušajās LBS prezidenta vēlēšanās. Cipruss gan atsauca savu kandidatūru, aicinot balsot par Vējoni, bet Jaunups bija Jēkabsones-Žogotas atbalstītāju pulkā.

"Cipruss jau iepriekš ir strādājis LBS, vadot jaunatnes līgu. Kādu laiku viņš strādā Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamentā. Viņš strauji apgūst uzkrāto pieredzi. Smadzenes viņam ir pareizajā vietā. Absolūti nepiekrītu Edgara Jaunupa nievājošajiem izteikumiem par Ciprusu," teica Šēnhofs.

"Jā, varbūt Ciprusam bija morāla rakstura kļūdas. Kuram gan tādas nav? Saistu lielas cerības ar Kasparu. Domāju, ka viņš tandēmā ar Vējoni dos rezultātu."

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu