Tobers sākumsastāvā, "Lechia" nosargā uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Tobers
Kristers Tobers Foto: www.lechia.pl

Latvijas futbola izlases pussarga Kristera Tobera pārstāvētā Gdaņskas "Lechia" komanda svētdien izcīnīja panākumu Polijas ekstraklases otrā posma spēcīgākās grupas spēlē.

"Lechia" viesos ar rezultātu 2:1 (0:1) guva virsroku pār Belastokas "Jagiellonia".

Tobers maču sāka starta vienpadsmitniekā centra aizsarga pozīcijā. Pirmajā puslaikā viņš divreiz neglāba "Lechia" no bumbas nonākšanas vārtos, taču pirmajā no tām vārtu guvums netika ieskaitīts. Otrajā epizodē pirmā puslaika kompensācijas laika trešajā minūtē pretinieku uzbrucējs Jakovs Puljičs netraucēts saņēma bumbu un panāca 1:0.

Otrā puslaika sākumā, 47.minūtē, Lukašs Zvoliņskis ātrā uzbrukumā saņēma piespēli no kreisās malas un panāca 1:1. 16 minūtes pirms pamatlaika beigām poļu uzbrucējs pēc tālas piespēles nonāca uzbrukuma smailē un izvirzīja vadībā "Lechia" komandu.

"Jagiellonia" komandai otrā puslaika kompensācijas laika pēdējās minūtēs bija iespēja izraut neizšķirtu, taču vienā no epizodēm par viesu galveno varoni kļuva Tobers. Latviešu futbolists, stāvot nedaudz pirms vārtu līnijas, ar galvu atvairīja pretinieku futbolista spēcīgu sitienu.

"Lechia" otrā posma spēcīgākajā grupā ar 52 punktiem 33 spēlēs ieņem piekto vietu, no pirmā trijnieka jeb Eirokausu zonas atpaliekot par diviem punktiem. Tikpat punkti ir līdz otrajā pozīcijā esošajai Glivices "Piast", bet līdere Varšavas "Legia" aizsteigusies priekšā jau ar 11 punktu pārsvaru.

Gdaņskas komandai līdz sezonas beigām palikušas četras ekstraklases spēles un dalība Polijas kausā.

Tikmēr Latvijas izlases vārtsarga Pāvela Šteinbora pārstāvētā Gdiņas "Arka" turpina cīņu par vietas saglabāšanu Polijas augstākajā līgā. 

Otrā posma otrajā grupā Gdiņas futbolisti ar 33 punktiem 32 spēlēs ieņem sesto vietu starp astoņām komandām, bet pirmais piecinieks, kas nodrošinās palikšanu ekstraklasē, ir astoņu punktu attālumā.

Pēc aizvadītām 30 spēlēm čempionāta komandas tika sadalītas divās daļās, un cīņu par medaļām un Eirokausiem turpina astoņi vadošie klubi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu