"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā čempionātā dalību jau pieteikušas septiņas Igaunijas komandas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tallinas "Kalev"/ "Cramo" basketbolisti
Tallinas "Kalev"/ "Cramo" basketbolisti Foto: Tallinas "Kalev"/ "Cramo" kluba mājas lapa

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola čempionātā (LIBL) nākamajai sezonai dalību pieteikušas jau septiņas Igaunijas komandas, tostarp arī Roberta Štelmahera vadītā Tallinas "Kalev"/"Cramo".

1.jūlijs bija noteikts kā gala termiņš, kad komandām jāiesniedz savi pieteikumi dalībai nākamajā sezonā. To savlaicīgi paveica septiņas Igaunijas komandas, taču Latvijas Basketbola savienība (LBS) nolēma, ka pašmāju klubiem to būs iespējams paveikt līdz 10.jūlijam.

Zināms, ka nākamsezon LIBL turnīrā spēlēs "Kalev"/"Cramo", "Parnu Sadam", Raplas "Avis Utilitas", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un Tallinas "Taltech".

Pagājušajā sezonā LIBL čempionātā startēja 15 komandas, bet līdz pavasarim to sastāvs saruka par vienu klubu, jo "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" vienībā ilglaicīgi netika izmaksātas algas, kā rezultātā un pēdējie mačiem pieteikumā neatradās gana daudz basketbolistu. Vēlāk komanda tika izslēgta no turnīra.

Šī iemesla dēļ nākamsezon iespēja startēt apvienotajā čempionātā tika piedāvāta Tallinas basketbola akadēmijai "Kalev"/TSK, "Viimsi/Noto" un Igaunijas Dzīvības zinātņu universitātei, taču visas komandas no šādas iespējas atteicās.

Igaunijas Basketbola federācija turpmākās divas nedēļas veltīs pieteikumu izskatīšanai, kurus plānots apstiprināt 16.jūlijā paredzētajā valdes sēdē.

Tikmēr LBS Latvijas klubu pieteikumus plāno apstiprināt 23.jūlijā.

LIBL pirmajos divos čempionātos 2018./2019. un 2019./2020.gada sezonā piedalījās 15 vīriešu klubu komandas. Par līgas pirmajiem čempioniem 2019.gada aprīlī kļuva "Ventspils", bet 2020.gada sezona netika pabeigta, jo nepilnu mēnesi pirms sacensību beigām Covid-19 pandēmijas dēļ abās valstīs tika aizliegta sporta sacensību rīkošana.

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers arī nākamajā sezonā vadīs Tallinas klubu "Kalev/"Cramo". Tāpat līgumi noslēgti ar viņa palīgiem Akseli Vairogu un Indreku Reinboku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu