Ošs ar vārtiem kompensācijas laikā izrauj "Xamax" svarīgu uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārcis Ošs
Mārcis Ošs Foto: www.xamax.ch

Latvijas futbola izlases aizsargs Mārcis Ošs svētdien guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laikā, kaldinādams Neišateles "Xamax" komandai svarīgu uzvaru cīņā par palikšanu Šveices superlīgā.

"Xamax" viesos ar 2:1 (1:0) pārspēja "Lucern" vienību.

Ošs traumas dēļ izlaida pirmās septiņas superlīgas spēles pēc turnīra atsākšanās un tikai šonedēļ atgriezās laukumā. Tāpat kā ceturtdienas mačā, pēc kura Ošs tika iekļauts kārtas simboliskajā izlasē, arī svētdien limbažnieks spēlēja visas 90 minūtes.

Viesi vadībā izvirzījās 38.minūtē, kad pēc piespēles soda laukumā no asa leņķa spēcīgi un precīzi sita "Xamax" uzbrukuma līderis Rafaēls Nucolo. Tiesa, 57.minūtē "Lucern" sarāva gabalos viesu aizsardzību, un Loriks Enimi panāca 1:1.

Ošs demonstrēja aktīvu sniegumu, piecas minūtes pirms pamatlaika beigām liekot "Lucern" rezultatīvākajam spēlētājam Frančesko Margotam pārkāpt pret viņu noteikumus. Vēl lielāku artavu komandas rezultātā viņš deva otrā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē, kad pēc Samira Razimi piespēles soda laukumā uzvarēja otrajā stāvā un ar galvu raidīja bumbu mērķī.

Tikmēr uzbrucējs Roberts Uldriķis ceturto spēli pēc kārtas bija sākumsastāvā, bet viņa pārstāvētā "Sion" mājās cīnījās 1:1 (0:1) ar "Lugano".

Pirmajā puslaikā viesos vadībā izvirzīja Aleksandrs Gernds, bet "Sion" vārtsargs Kevins Fikenčers glāba no vēl vieniem zaudētiem vārtiem, 33.minūtē atvairot "pendeli". Uldriķis pēc pirmā puslaika tika nomainīts, 61.minūtē bez latvieša laukumā Anto Grgičam panākot 1:1.

Izcīnītie punkti Oša un Uldriķa komandām gan bija vājš mierinājums, jo tuvākā konkurente "Thun" savā laukumā ar 2:1 (0:0) negaidīti pārspēja "St. Gallen" vienību, kuras paspārnē ir pussargs Daniels Ontužāns.

Sestdien ārpus pieteikuma palika vārtsargs Andris Vaņins, kamēr koronavīrusa skartā "Zurich", spēlējot ar jauniešiem, mājās ar 0:5 (0:2) kapitulēja Bernes "Young Boys".

Līdz čempionāta beigām palikušas četras kārtas. "Xamax" līdz neizkrišanas zonai ir pieci punkti, bet "Sion" trīs punkti, turklāt viena spēle rezervē. 

Čempionāta vadībā ar 64 punktiem 32 spēlēs ir "Young Boys" komanda, kurai ar 62 punktiem seko "St. Gallen". "Zurich" ar 42 punktiem 31 spēlē ir sestā, "Sion" ar 29 punktiem 31 mačos ieņem devīto vietu, bet "Xamax" ar 27 punktiem 32 cīņās ir pēdējā desmit komandu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu