Lamāšanās uz NHL ledus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Atsākoties sporta sacensībām pēc Covid-19 pandēmijas, TV auditorija daudz labāk pie tukšām tribīnēm spēj dzirdēt sportistu sarunas un arī no atlētu mutēm kādu asāku vārdu. Nacionālā hokeja līga (NHL) grib novērst šīs nepilnības, lai televīzijas skatītājam nebūtu jādzird necenzēta leksika.

"The Athletic" hokeja apskatnieks Ārons Portslains (Aaron Portzline) atzīst, ka hokeja fani daudz labāk spēs dzirdēt ripas trāpījumu pa vārtu pārliktni, trenera norādes hokejistiem, vārtsarga komunikāciju ar saviem aizsargiem un, iespējams, kādu vārdu, ko nepieciešams cenzēt.

Skatītāju trūkums tribīnēs daudz labāk spētu palīdzēt jauniem hokejistiem izprast daudzus hokeja elementus, piemēram, savstarpējo saziņu uz ledus. "Esmu domājis, ka kāds bērns - varbūt jauns hokejists - varētu dzirdēt kaut ko tādu, ko iepriekš nav dzirdējis, un spētu daudz labāk saprast hokeja spēli," uzskata Kolumbusas "Blue Jakets" kapteinis Niks Folino.

"Esmu drošs, ka daži puiši savu izteikumu dēļ nokļūs nepatikšanās," atzīst Folīno.

NHL lamāšanos uz ledus mēģinās novērst ar citiem trokšņiem, piemēram, skatītāju ovāciju atskaņošanu. Lai censtos cenzēt rupju valodu, TV pārraižu kompānijas spēli varētu pārraidīt ar 7 sekunžu nobīdi.

Ar desmit mikrofoniem ledus līmenī būs pietiekami, lai kāds asāks vārds sasniegtu hokeja fanu ausis.

"Es domāju, ka šie vārdi joprojām būs dzirdami," sacīja Minesotas "Wild" uzbrucējs Zaks Parisē. "Lai arī cik dīvaini būs spēlēt pie tukšām tribīnēm, mūsu prātos būs izslēgšanas spēļu hokejs. Komandu vidū aizvien būs intensīva un asa komunikācija."

"Pēc pirmā perioda varbūt to vēl neredzēs, bet vēlāk hokejs būs tāds kā iepriekš, un es neticu, ka visu izdosies cenzēt," izteicās "Wild" uzbrucējs.

"Parasti TV skatītājiem iet secen daudz kas interesants," pauda Elvja Merzļikina komandas biedrs Neitens Gerbī. "Līdzjutējiem varētu būt patiesi jautri. Domāju, ka dažreiz hokejistu izteikumi ir ļoti smieklīgi."

Iepriekš skatītāju radītā gaisotne tribīnēs hokejistu sarunas ir turējusi lielā noslēpumā, bet tagad uz ledus varētu atklāties daudz jaunu dzejnieku.

"Laukumā būs ļoti daudz epizožu, kurās spēlētāji savā starpā skaļi sarunājas," uzskata "Wild" uzbrucējs Raiens Donato.

"Dažreiz ir dzirdami visādi brīnumi. Dažiem līdzjutējiem tas varētu patikt, citiem… diez vai."

NHL leģenda Kīts Tkačuks uzskata, ka agrāk lamuvārdus varēja dzirdēt krietni biežāk. "Toreiz varēja pateikt daudz vairāk jēlību nekā tagad. Ir ļoti daudz puišu, kuri tagad neko īsti nesaka."

"Dažos savstarpējos derbijos varētu būt ļoti uzjautrinošas sarunas," norādīja Tkačuks.

Bieži vien interesantākās sarunas notiek tieši pirms iemetina, kad pie TV ekrāniem var dzirdēt tādu valodu, kas var pārsteigt daudzas ģimenes. 

"Blue Jackets" treneris Džonam Tortorellam savulaik bija interesanta saruna ar Brendonu Sādu, ko noķēra pārraides audio. "Kad tu gatavojies parādīties?" vaicāja Tortorella. "Es gaidīju jau divus gadus, kad tu parādīsies!"

Tortorellam bieži mēdz izsprukt kāds asāks vārds, par ko žurnālisti var pārliecināties arī komandas treniņos, bet Kolumbusas speciālists nav noraizējies, ka viņš būs daudz labāk  dzirdams sezonas turpinājumā.

"Ja godīgi, man ir vienalga," neslēpj Merzļikina treneris. "Es par to nedomāju. Pie jaunās situācijas būs jāpierod, bet, kad visi aprādīs ar jaunajiem apstākļiem, būs tāpat kā iepriekš."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu