Bārtulis, Marenis un K.Rēdlihs sezonu sāks "Mogo"/LSPA sastāvā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Bārtulis
Oskars Bārtulis Foto: Edijs Pālens/LETA

Oskars Bārtulis, Rihards Marenis un Krišjānis Rēdlihs sezonu sāks "Optibet" hokeja līga komandā "Mogo"/LSPA, vēsta Latvijas hokeja virslīgas klubs.

"Mogo"/LSPA sestdien ar izbraukuma spēli pret "Olimp"/"Venta 2002" sāks jauno Latvijas hokeja čempionāta sezonu. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, "Mogo"/LSPA komandas mērķis nav mainījies - izcīnīt čempionu titulu.

"Mogo"/LSPA ir saglabājusi lielāko daļu no iepriekšējās sezonas sastāva. Komandu ir atstājuši Rūdolfs Maslovskis, Gatis Gricinskis, Kaspars Saulietis un Kārlis Ozoliņš. Divkārtējiem Latvijas čempioniem pievienojušies Jānis Straupe, Krišjānis Rēdlihs, komandā atgriezies Rihards Marenis.

Vismaz sezonas sākumā "Mogo"/LSPA kreklā spēlēs arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL) 73 spēles aizvadījušais Oskars Bārtulis, kurš pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" sastāvā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) aizvadīja 28 spēles, guva vienus vārtus un veica septiņas rezultatīvas piespēles.

Nozīmīgākais komandas jaunieguvums ir 34 gadus vecais amerikāņu centra uzbrucējs Robs Šremps, kuru 2004. gada NHL drafta pirmajā kārtā ar 25. numuru izvēlējās Edmontonas "Oilers". NHL Šremps aizvadīja 114 spēles, kurās guva 20 vārtus un izdarīja 34 rezultatīvas piespēles.

"Mogo"/LSPA galvenais treneris jau trešo sezonu būs Igors Smirnovs, kura vadībā komanda izcīnīja savu otro čempiona titulu. Smirnova asistenta pienākumus veiks aizsargs Agris Saviels.

"Vispirms jau jāsaka, ka man ir prieks par Latvijas čempionāta atsākšanos. Arī treneri un spēlētāji ir noilgojušies pēc hokeja. Noteikti gribu pateikt paldies hokejistiem par uzticību un lojalitāti mūsu klubam, un jaunās sezonas sagaidīšanu. Mūsu lielie jaunumi ir sadarbība ar LSPA - ceru, ka no tās ieguvējas būs abas puses. Nevaru nepieminēt Roba Šrempa pievienošanos "Mogo"/LSPA. Tik augstas klases spēlētājs Latvijas čempionātā nav spēlējis kopš Helmuta Baldera laikiem. Ambīcijas komandai nav mainījušās, un mērķis paliek visaugstākais - cīnīties par trešo Latvijas čempionāta zeltu," sacīja Māris Martinsons, "Mogo"/LSPA prezidents.

"Sākoties jaunajai sezonai, komanda izskatās labi. Protams, hokejs vēl ir ļoti vasarīgs. Jāņem vērā, ka pilnā sastāvā esam tikai pāris dienas. Krišjānis Rēdlihs mums pievienojās pavisam nesen, šobrīd ar mums kopā ir arī Oskars Bārtulis. Čempionātā mūs gaida sīva spēkošanās. "Olimp"/"Venta2002" ir labs sastāvs, Liepājā atgriezušies vairāki labi puiši. Arī Jelgava ir kļuvusi spēcīgāka, turklāt komandu tagad trenē Artis Ābols. Tomēr, lai cik stipri būtu konkurenti, mērķis ir viens - Latvijas čempionu tituls," teica Igors Smirnovs, "Mogo"/LSPA galvenais treneris.

"Jaunu sezonu esam sagaidījuši ar labi nokomplektētu sastāvu. Esam saglabājuši trīs ceturtdaļas no iepriekšējās komandas un ieguvuši vērtīgu papildinājumu. Vispirms jau tie ir centra uzbrucējs Robs Šremps un aizsargs Krišjānis Rēdlihs. Katrā ziņā komanda būs spēcīga, ļaujot cīnīties par mūsu nemainīgo galveno mēŗķi - Latvijas čempionu titulu," norādīja Elviss Želubovskis, "Mogo"/LSPA uzbrucējs un menedžeris.

Pirmo Latvijas čempionāta spēli "Mogo"/LSPA aizvadīs sestdien, 5.septembrī, izbraukumā "Inbox.lv" hallē tiekoties ar "Olimp"/"Venta2002" hokejistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu