NBA kādreizējā zvaigzne Nešs kļūst par Kuruca pārstāvētās "Nets" galveno treneri

CopyDraugiem X Whatsapp
Stīvs Nešs
Stīvs Nešs Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kādreizējā zvaigzne Stīvs Nešs kļuvis par Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētās Bruklinas "Nets" komandas galveno treneri.

ESPN žurnālists Edrians Vodžnarovskis vēsta, ka "Nets" kluba vadība esot vienojusies ar Nešu par četru gadu līgumu. Viņš kļuvis par 23. galveno treneri "Nets" kluba vēsturē. Šī viņam būs pirmā pieredze šādā amatā.

Nešs piecas sezonas pavadīja Goldensteitas "Warriors", strādājot par spēlētāju attīstības konsultantu. Šo piecu gadu laikā komanda četras reizes sasniedza NBA finālu, divreiz izcīnīja čempionu titulu.

Patlaban 46 gadus vecais kanādietis basketbolista karjerā 2005. un 2006. gadā tika atzīts par NBA regulārā čempionāta MVP jeb vērtīgāko spēlētāju, pārstāvot Fīniksas "Suns" komandu.

Nešs astoņas reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē. Spēlētāja karjeras laikā bez "Suns" viņš pārstāvēja arī Dalasas "Mavericks" un Losandželosas "Lakers" komandas.

2018. gadā Nešu uzņēma basketbola Slavas zālē. Viņš 18 sezonas aizvadīja pasaules spēcīgākajā basketbola līgā.

Basketbolista karjeru Nešs noslēdza ar 10 335 rezultatīvām piespēlēm, kas ir trešais lielākais rādītājs NBA vēsturē, piekāpjoties vien Džonam Stoktonam un Džeisonam Kidam.

Tāpat viņš ar 90,4% ir visu laiku precīzākais soda metienu izpildītājs līgā, šo godu dalot ar Marku Praisu.

NBA regulārajā čempionātā Nešs kopumā nospēlēja 1217 mačus, kuru laikā caurmērā guva 14,3 punktus un veica 8,5 rezultatīvas piespēles.

Savukārt izslēgšanas cīņās basketbolists 120 spēļu laikā vidēji izcēlās ar 17,3 punktiem un 8,8 rezultatīvām piespēlēm.

"Nets" martā pārtrauca sadarbību ar galveno treneri Keniju Etkinsonu. Viņā pienākumus uz laiku pārņēma asistents Žaks Vons, kurš paliks komandā un būs palīgs Nešam.

Vona vadībā "Nets" ar 0-4 sērijā līdz četrām uzvarām izslēgšanas spēļu turnīrā Austrumu konferences pirmajā kārtā piekāpās NBA čempionei Toronto "Raptors".

Ziemeļamerikas medijos iepriekš izskanēja informācija, ka "Nets" izskata iespēju galvenā trenera amatā nolīgt leģendāro Gregu Popoviču, tomēr Bruklinas kluba vadības grožus nu ir pārņēmis Nešs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu