Sējējs: Nebūs nekāda pastaiga rožu dārzā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Normunds Sējējs
Normunds Sējējs Foto: HK Liepāja/Facebook

Latvijas hokeja čempionātā jeb "Optibet" hokeja līgā šosezon ir četras spēcīgas komandas, tāpēc gaidāma sīva spēkošanās un nebūs nekāda pastaiga rožu dārzā, intervijā līgas mājaslapā norādīja HK "Liepāja" jaunais galvenais treneris Normunds Sējējs.

Patlaban 52 gadus vecais Sējējs trenera karjeru sāka 2004. gadā kā HK "Rīga 2000" galvenā trenera asistents, bet vēlāk bija arī šīs komandas galvenais treneris.

Sējējs karjeras turpinājumā ilgus gadus bija Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris, kā arī īsāku laika posmu bija komandas galvenais treneris. Ģenerālmenedžera amatā guvis pieredzi arī Čehijā un Uzbekistānā.

Kā jūs nonācāt līdz HK "Liepāja"? Kad tika izteikts pirmais piedāvājums, un kāds tas bija?

Ar kājām. Zvanīja man kluba vadība un gribēja tikties. Man, godīgi sakot, nebija ne jausmas, par ko viņi grib runāt, es joprojām biju Šveicē. Tad atgriezos Latvijā, izsēdēju karantīnu divas nedēļas, un tad mēs satikāmies. Tad arī izrunājām, un tad izteica piedāvājumu, tas bija pagājušonedēļ.

Kādas izmaiņas jūs plānojat ieviest?

Ziniet, es esmu otro dienu Liepājā un esam aizvadījuši tikai divus treniņus kopā, tāpēc šobrīd nekādas kardinālas izmaiņas neplānoju ieviest. Ļoti labi ir tas, ka mums tagad ir trīs spēles ar spēcīgiem pretiniekiem. Spēlēsim pret HK "Mogo/LSPA" un tad divas spēles ar HK "Olimp/Venta 2002", kur es varēšu redzēt klātienē hokejistu spējas, tāpēc ir labi, ka pretī nāk spēcīgas komandas. Tad arī varēs izdarīt secinājumus un domāt par kaut kādām izmaiņām - spēlētāju rotācijām vai ko citu. Šobrīd divi treniņi ir aizvadīti, un treniņi ir bijuši samērā labi. Esmu apmierināts ar treniņu procesu un kvalitāti, kas bija šajās divās dienās, bet šobrīd mazliet pāragri veikt kādas izmaiņas vai kaut ko spriest, jo man ir nedaudz jāiepazīstas ar spēlētāju spējām tieši spēļu laikā. Treniņš ir viena lieta un spēle otra - šobrīd nekādas kardinālas izmaiņas nav plānotas.

Kādas pārmaiņas tas nozīmē jums?

Tas, ka vienu vietu pie Baltijas jūras līča nomainīja vieta pie Baltijas jūras - Liepāja. Tās ir vienīgās izmaiņas dzīvē pagaidām.

Kādus mērķus esat uzstādījis sezonai?

Protams, mērķi ir visaugstākie. Protams, gan vadība grib, gan mēs gribam iet pēc čempiona titula. Hokejs ir hokejs, un, redzot kas notiek visa pasaulē, tas ievieš savas izmaiņas un korekcijas. Mērķi visaugstākie, es domāju, ka bez tādiem mērķiem nav nemaz jēgas sākt kaut ko darīt.

Kā jūs vērtējat "Optibet" hokeja līgas līmeni?

Patiesībā neesmu redzējis, godīgi teikšu, nevienu spēli pēdējo gadu laikā, tāpēc man grūti spriest. Vienīgais, ko varu teikt, ir tas, ka ir četras komandas, kuras ir ļoti spēcīgas, - "Zemgale/LLU", "Olimp/Venta 2002", "Liepāja" un "Mogo/LSPA". Komandās ir pietiekami kvalitatīvi un meistarīgi hokejisti, kuri ir paspēlējuši gan ārzemēs, gan Latvijā. Daudzi no viņiem ir izgājuši cauri hokeja skolai "Rīga", ir paspēlējuši arī Rīgas "Dinamo" Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), kurš mazāk, kurš vairāk, bet tomēr tur ir bijuši. Daudzi ir spēlējuši ārzemēs, tāpēc ir ļoti daudz kvalitatīvu spēlētāju, līdz ar to tās komandas ir pietiekami kvalitatīvas un tāpat arī spēlētāji. Es domāju, ka nebūs nekāda pastaiga rožu dārzā, jo komandas tiešām ir diezgan nopietnas, bet nevaru spriest par to kopējo līmeni, jo es tik tiešām neesmu redzējis pēdējos trīs gadus nevienu spēli. Labi, mazliet mānos, redzēju sestdienas spēli starp HK "Liepāja" un HK "Prizma"/HIS, tur tā atšķirība ir liela gan spēles organizācijā, gan meistarībā. Lai arī  "Prizmas" puiši cenšas, atšķirība ir liela. Es domāju, ka pirmo četru komandu atšķirība nav tik liela, tās četras komandas ir labas.

Kas jums ir sakāms par Covid-19 ierobežojumiem attiecībā pret sportu?

Man mazliet ir nesaprotams tāds formulējums, ka privātajos pasākumos 30 cilvēki drīkst vākties, bet sporta pasākumos 30 cilvēki nevar vākties, kā tas ir izprotams. Iedomājies, es privātu "tusiņu" varu taisīt ar 30 cilvēkiem, bet nodarboties ar sportu 30 cilvēki nevar. Tas, man liekas, mūsu ministriem un valdībai ir nedaudz jāapdomā, jo visvienkāršākais ir visu aizliegt, nevis censties visu salabot.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu