"Nekas labs tas nav..." Hokeja trenera Ābola Covid-19 stāsts (30)

CopyDraugiem X Whatsapp
Artis Ābols.
Artis Ābols. Foto: Evija Trifanova/LETA

Atbildi par pozitīvu Covid-19 testu saņēmis arī "Optibet" hokeja līgas komandas "Zemgale"/LLU galvenais treneris Artis Ābols, kurš uzsver, ka šī slimība jāuztver ļoti nopietni.

"Zemgale"/LLU vienībā iepriekš tika konstatēti divi saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Komanda neatklāja, kurām personām noteikta saslimšana, taču divas dienas vēlāk Jelgavas Ledus sporta skolā treniņu nodarbības tika pārtrauktas.

Latvijas virslīgas komanda treniņus nepilnā sastāvā atsāka pirmdien, bet vismaz līdz trešdienai nodarbībās nepiedalīsies galvenais treneris Artis Ābols, kuram veiktais Covid-19 tests arī bija pozitīvs. Treneris piekrita par slimību pastāstīt sarunā ar TVNET.

"Es biju reāli slims. Līdzīgi kā gripa - ar temperatūru, iesnām un klepu. Trešdien jāveic vēl viens tests. Redzēsim, ko rādīs. Nekas labs tas [Covid-19] nav. Man pāris reižu ir bijusi gripa. Tad bija trakāk, bet tagad arī nebija patīkami. 38,7 vai 38,3 grādu temperatūra. Te ir, te nav.

Tagad jau kādas 10 dienas temperatūras nav. Oža un garša arī pazuda, kā jau lielākajai daļai. Jāsaka tā: ja jau slimnīcā nenonācu, tad izslimoju vieglā formā," savā pieredzē dalījās Ābols.

Ar elpošanu hokeja trenerim slimošanas laikā neesot bijušas problēmas. Viņš gan pēc trešdien paredzētā testa, ja tas būs negatīvs, apņēmies doties pie ārsta un pārbaudīt plaušu veselību.

"Pirmā diena vispār bija tāda, ka tikai gulēju. Par spēka trūkumu gan nesūdzos. Vismaz nav jāsēž dzīvoklī, jo man ir māja. Izeju ārā, pagrābju lapas, padarbojos. Pirmajās dienās bija mazāk spēka. Aizej līdz virtuvei, uztaisi tēju un tad domā, ka labāk nebūtu nekur gājis."

Covid-19 atstātās sekas uz cilvēka organismu vēl tiek pētītas, bet pirmie zinātnieku atklājumi nav bijuši iepriecinoši. Dažos pētījumos pierādīts, ka slimošanas laikā neatgriezeniski var traumēt sirdi, ja tiek veiktas intensīvas fiziskās aktivitātes.

"Jābūt ļoti uzmanīgiem, jo neviens jau īsti nezina, kādu iespaidu slimība atstāj uz organismu. Īpaši uzmanīgiem jābūt spēlētājiem, kuri tagad atgriežas treniņos.

Esmu konsultējies ar Rīgas "Dinamo" ārstiem un Vilni Kluci. Tie, kuri bija slimi, pirmajās trijās dienās uz ledus noteikti nedosies. Lēnām atkal pieradīs pie slodzes uz velotrenažiera.

Uzsvērām arī to, lai spēlētāji paši pastiprināti seko līdzi savai pašsajūtai. Lai lieku reizi vakarā izmēra temperatūru," sarunā ar TVNET sacīja Ābols.

Sacensību kalendārā "Zemgale"/LLU nākamā spēle paredzēta 11.novembrī pret "Mogo"/LSPA.

Turnīra tabulas vadībā ar 19 punktiem 11 mačos ir "Olimp"/"Venta 2002", kurai ar 15 punktiem 11 dueļos seko "Liepāja". Vadošo trijnieku ar 12 punktiem deviņos mačos noslēdz "Mogo"/LSPA, kurai ar desmit punktiem sešos dueļos seko "Zemgale"/LLU. Hokeja skola "Rīga" deviņās spēlēs tikusi pie sešiem punktiem, par trim mazāk ir "Prizmai"/IHS, kamēr Daugavpils "Dinaburga" piecos mačos palikusi bešā.

Aizvadītajā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu