Peiners vēl nav atlabis pēc traumas, tāpēc atteicis trim saistošiem darba piedāvājumiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Žanis Peiners
Žanis Peiners Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas basketbolists Žanis Peiners joprojām vēl atlabst pēc traumas, kas viņam liedza šogad doties laukumā, sarunā ar TVNET atklāja sportists.

30 gadus vecais Peiners pagājušajā sezonā pārstāvēja Belgradas "Partizan" klubu, bet traumas dēļ izlaida visu sezonas otro pusi.

Sarunā ar TVNET Peiners pastāstīja, ka jau bija atsācis kontakta treniņus, bet tagad rudens vīrusa dēļ atkal nācās izlaist nodarbības.

"Vēl neesmu gatavs. Nesen biju dabūjis temperatūru, nācās izlaist aptuveni nedēļu. Tagad atkal atsāku. Viens muskulis vēl nedaudz atpaliek no otra. Basketbola treniņus vēl nav atļauts atsākt.

Pagaidām nevaru nosaukt konkrētu termiņu, bet agrāk par mēnesi noteikti nebūšu gatavs pievienoties kādai komandai," atklāja basketbolists.

Peiners jau bija atsācis basketbola treniņus ar kontaktu, bet ārsts pēc testu veikšanas pateica, ka tas vēl nav atļauts. Vispirms iepriekš traumētā kāja jāuztrenē līdzvērtīgi veselajai.

"Strādāju svaru zālē, lai dabūtu apjomu kājai. Esmu nedaudz pamainījis treniņu procesu. Redzēsim, kāds būs progress. Varbūt gada beigās vai nākamā gada sākumā varēšu pievienoties komandai. Tāpēc arī nevarēšu palīdzēt izlasei novembra mačos. Nekāda lielā operācija jau ceļgalam nebija. Pirms tam man bija cirkšņa trauma, kas vēl vairāk veicināja to, ka muskulis kājai samazinājās. Tagad ir grūti atgūt tā apjomu."

Pēdējā mēneša laikā Peineram esot bijuši trīs labi darba piedāvājumi, kurus viņš būtu pieņēmis, ja būtu vesels. 

"Tie varianti bija atbilstoši tam līmenim, kur es tagad varētu spēlēt. Visi trīs varianti bija tādi, kuriem būtu piekritis. Nebija pats augstākais līmenis, bet pieklājīgi manai situācijai. No Latvijas klubiem neviens nav zvanījis, bet es pagaidām koncentrējos spēlēšanai ārzemēs," sacīja rēzeknietis.

Peiners līdz šim vienu sezonu aizvadījis ULEB Eirolīgā, 2018./2019.gadā pārstāvot Stambulas "Dariššafaka".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu