ESPN nosauc Top 10 labākos UFC cīkstoņus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Izraels Adesanja
Izraels Adesanja Foto: AP/Scanpix

Ziemeļamerikas prestižais medijs savā vērtējumā noteicis patlaban pasaulē Top 10 labākos jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstoņus, neatkarīgi no dzimuma un svara kategorijas. Septiņi no šiem cīkstoņiem ir "Ultimate Fighting Championship" (UFC) čempioni.

ESPN par šā brīža labāko UFC cīkstoni uzskata Nigērijā dzimušo Izraelu Adesanju, kurš bērnībā pārcēlās uz Jaunzēlandi. Patlaban 31 gadu vecais cīkstonis karjerā nav piedzīvojis nevienu zaudējumu, izcīnot 20 uzvaras.

Adesanja ir UFC pasaules čempions svara kategorijā līdz 83,9 kilogramiem. Pērn viņa cīņu Austrālijas pilsētā Melburnā klātienē vēroja 57 tūkstoši skatītāju, kas ir UFC rekords. Viņš pārspēja jaunzēlandieti Robertu Vitakeru.

Savukārt ranga otrajā vietā ierindots Krievijas cīkstonis Habibs Nurmagomedovs, kurš ir UFC pasaules čempions svara kategorijā līdz 70,3 kilogramiem. Arī viņš karjerā zaudējuma rūgtumu vēl nav izjutis, izcīnot 29 uzvaras.

Nurmagomedovs paziņojis par karjeras beigām, tomēr vairums to saista ar emociju uzplūdiem pēc tēva nāves. Daudzi eksperti pauduši pārliecību, ka Habibs vēl atgriezīsies oktagonā.

Ranga trešajā pozīcijā atrodas skandalozais Ziemeļīrijas cīkstonis Konors Makgregors, kurš karjerā izcīnījis 22 uzvaras un piedzīvojis četrus zaudējumus, pēdējo no tiem 2018. gadā pret Nurmagomedovu.

Makgregors ir populārākais cīkstonis UFC vēsturē. Viņam ir 37 miljoni sekotāju "Instagram" vietnē. 2016. gadā viņš kļuva par pirmo UFC cīkstoni, kurš vienlaicīgi savā īpašumā ieguvis divas jostas.

Šajā rangā iekļuvušas arī divas sievietes - Amanda Nuņesa no Brazīlijas un Valentina Ševčenko no Kirkiztānas.

ESPN rangs Top 10 labākie UFC cīkstoņi:

1. Izraels Adesanja (20-0)

2. Habibs Nurmagomedovs (29-0)

3. Konors Makgregors (22-4)

4. Džons Džounss (26-1)

5. Amanda Nuņesa (20-4)

6. Stipe Miočičs (20-3)

7. Kamaru Usmans (17-1)

8. Valentīna Ševčenko (20-3)

9. Hamzats Čimajevs (9-0)

10. Deivesons Figueiredo (20-1)

Foto: MMA ESPN/Twitter
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu