Rasisma skandāls Parīzē: AFP žurnālisti fiksējuši "Bašakšehir" trenera teikto (2)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Otrdien priekšlaicīgi apturētā UEFA Čempionu līgas grupu turnīra pēdējā spēle starp Stambulas "Bašakšehir" un Parīzes "Saint-Germain" (PSG) komandām turpināsies šovakar.

Mačs otrdien tika apturēts 14. minūtē, bet jau desmit minūtes vēlāk laukumu priekšlaicīgi pameta abu klubu spēlētāji.

Emocijas spēlē uzplaiksnīja 14. minūtē pēc soģa svilpes par noteikumu pārkāpumu. TV kameras ātri vien sāka demonstrēt Turcijas komandas trenera asistentu Pjēru Vebo, kurš skaļā balsī un ar lielu pārliecību pauda, ka mača ceturtais tiesnesis Sebastijans Koltesku ir lietojis vārdu "nēģeris".

Vebo nespēja nomierināties un vairākkārt vaicāja soģim, kāpēc viņš lietojis šo vārdu. Trenera neatlaidība pievērsa arī pārējo futbolistu uzmanību, un jau dažas minūtes vēlāk Vebo aizstāvēt metās arī PSG zvaigznes Kiljans Mbapē un Neimars.

Ziņu aģentūras AFP žurnālisti ar laukuma malā esošo mikrofonu palīdzību sadzirdējuši arī konkrētas Vebo frāzes un sarunu ar vainīgo tiesnesi.

"Tas tumšādainais tur... Tas nav iespējams! Aizej un šādi identificē viņu. Tas tur - tumšādainais," emociju karstumā savu nostāju pauda Vebo.

Stambulas vienības speciālists vēlāk saņēma sarkano kartīti, bet mača galvenais tiesnesis piedāvāja spēli turpināt, Koltesku nomainot pret video tiesnesi. Vēlāk gan noskaidrojās, ka Koltesku ieņemtu video tiesneša vietu, kas nebija pa prātam nedz PSG, nedz viesiem. Tāpēc abas komandas pēc desmit minūšu ilgām diskusijām laukumu pameta.

UEFA uzreiz pēc notikušā paziņoja, ka nekavējoties tiks sākta izmeklēšana, taču otrdienas spēle turpināsies trešdienas vakarā no brīža, kad tā tika apturēta. Abas komandas laukumā pavadīja nepilnas 14 minūtes un vārtus vēl nebija guvušas.

Zināms, ka trešdienas maču tiesās cita tiesnešu brigāde. Šie pienākumi uzticēti Denijam Makelijam, kuram talkā nāks Polijas un Nīderlandes soģi.

UEFA noteikumi paredz, ka komandas, kas atteikušās turpināt spēli, saņem tehnisko zaudējumu un šķiras no 250 000 eiro.

Vēlāk uz notikušo reaģēja arī Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, kuram ir ciešas saiknes ar kluba īpašniekiem.

"Nosodu rasismu, kas tika vērsts pret Stambulas kluba trenera asistentu Vebo. Esmu pārliecināts, ka UEFA pieņems nepieciešamos mērus," savā "Twitter" kontā ierakstu publicēja Erdogans.

Iepriekš "Twitter" pret rasismu vērstu ierakstu - "Nē rasismam #Respekts" - publicēja arī Stambulas komanda, ko vēlāk pārpublicēja arī PSG.

"Jebkāda rasistiska rīcība ir pretrunā ar PSG kluba un tā vadības vērtībām," teikts PSG paziņojumā.

PSG izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kad "Leipzig" ar 3:2 pārspēja Mančestras "United", bet, lai nodrošinātu pirmo vietu H grupā, frančiem trešdien jāizcīna uzvara.

Tikmēr Turcijas čempione "Bašakšehir" Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē pirmo reizi un jau zaudējusi cerības iekļūt "play-off".

H grupā ar 12 punktiem pirmo vietu ieņem "Leipzig", par trim mazāk ir PSG un "United", kamēr Turcijas vienība ar trim punktiem atrodama pēdējā, ceturtajā, pozīcijā.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā.

Iepriekšējās sezonas čempioni tika noskaidroti Lisabonā astoņu komandu finālturnīrā. Titula mačā Minhenes "Bayern" ar 1:0 pārspēja Parīzes "Saint-Germain".

2020./2021. gada sezonas fināls paredzēts Stambulā, kur bija jānotiek aizvadītās sezonas galvenajai spēlei.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu