Bijušais "Avangard" hokejists stāsta par bardaku Omskas klubā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Bijušais Omskas "Avangard" hokejists Aleksandrs Frolovs atklāti pastāstījis par bardaku, kas valdīja šajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā, kad viņš pārstāvēja Omskas vienību. 

Frolovs Omskas komandā spēlēja no 2011. līdz 2013./14. gada sezonai, pēdējās divās sezonās pildot arī kapteiņa pienākumus. 

Daudzi no hokejista gaidīja, ka viņš spēs aizvietot kādreizējo "Avangard" čehu zvaigzni Jaromīru Jāgru. 

"Kluba vadībā pamazām ienāca nepareizās personas, novācot pusi no lieliskas komandas. Un mums treneri bija labi. Tas pats Petri Matikainens. Vienīgais, ko viņš neuzminēja, bija atpūta pirms izslēgšanas spēļu sākuma 2012./13 gada sezonā. Mums iedeva nedēļu brīvu un visa komanda devās uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Pazuda spēles ritms, arī psiholoģiski vairs nevarējām savākties. Pēc tam klubā sākās pilnīgs bardaks," izdevumam "Sport-Experss" sacīja šobrīd 38 gadus vecais Frolovs. 

Frolovs KHL kopumā aizvadīja sešas sezonas, kuru laikā laukumā devās 280 regulārā čempionāta spēles. Viņš guva 53 vārtus un veica 79 rezultatīvas piespēles. 

Astoņas sezonas Frolovs pavadīja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pārstāvot Losandželosas "Kings" un Ņujorkas "Rangers" komandas. 

"Omskas kluba vadība uz treneriem izdarīja spiedienu un pieprasīja uzvarēt spēlēs pat pirms sezonas, kad komanda vēl gatavojās KHL čempionātam. Draudēja ar atlaišanu. Normālas gatavošanās vietā, mēs visi bijām spiesti spēlēt ar nesadziedētām traumām. Nav nekāds brīnums, ka ar šādu vadības stilu komanda sabruka un nespēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Nonāca pat līdz finanšu ultimātiem, taču šīs detaļas es negribu atklāt. Žēl, ka šādas lietas notiek," teica Frolovs. 

Pēc tam Frolovs spēlēja Maskavas CSKA, Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Habarovskas "Amur" sastāvā. 

"Neskatoties uz visām nepatīkamajām situācijām, es teikšu, ka "Avangard" komandā man vislabāk patika spēlēt. Mums bija cīnītāju komanda un mums bija jākļūst par čempioniem. Diemžēl tas neizdevās, bet tā bija lieliska pieredze. Tas laiks sniedza daudz emociju," pastāstīja Frolovs. 

Krievijas izlases rindās uzbrucējs piedalījies četros pasaules čempionātos un vienās olimpiskajās spēlēs. 

Pašlaik "Avangard" galvenais treneris ir Bobs Hārtlijs. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu