Latviešu pārstāvētajām komandām mainīgas sekmes NHL ievadā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jonass Korpisalo
Jonass Korpisalo Foto: Reuters/ScanPix

Kolumbusas "Blue Jackets" un Bufalo "Sabres" ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas pirmajā spēlē, bet Sanhosē "Sharks" svinēja uzvaru.

Latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā "Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 1:3 (1:0, 0:1, 0:2) piekāpās Nešvilas "Predators".

"Blue Jackets" vārtos Somijas hokejists Jonass Korpisalo atvairīja 32 no 34 pretinieku metieniem (94,1%). 

Tikmēr Merzļikins bija pieteikts spēlei kā rezerves vārtsargs, bet Kivlenieks ir līdzi komandai tālākas rezerves sastāvā ("taxi squad").

Pirmajā periodā Būns Dženers izvirzīja Kolumbusu vadībā, bet otrajā trešdaļā Lūks Kanins panāca neizšķirtu.

Filips Forsbergs trešajā periodā ieguva vadību "Predators" komandai, savukārt Kalle Jārnkroks ieraidīja ripu tukšos vārtos spēles beigās.

Citā spēlē "Sabres" savā laukumā ar rezultātu 4:6 (1:2, 1:2, 2:2) piekāpās Vašingtonas "Capitals".

Bufalo vienībai aptuveni sešus mēnešus traumas dēļ nevarēs palīdzēt Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons.

"Sabres" rindās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli jeb 1+1 izcēlās Teilors Hols, Džeiks Makeibs un Viktors Olofsons.

Vēl vienus vārtus "Sabres" labā guva Tobiass Rīders, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Džeks Aihels.

Bufalo vienības vārtsargs Kārters Hatons atvairīja 22 no 27 pretinieku metieniem (81,5%).

"Sabres" šī bija pirmā oficiālā spēle 311 dienu laikā. Tik liels pārtraukums saistīts ar Covid-19 pandēmiju. Bufalo nebija starp 24 komandām, kas pagājušajā sezonā pēc pauzes atgriezās laukumā.

"Capitals" rindās Tīdžejs Ošī guva vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet Aleksandrs Ovečkins veica divas rezultatīvas piespēles.

Ar 1+1 uzvarētājiem atzīmējās Džons Karlsons un Niklass Bekstrems, bet Iļja Samsonovs atvairīja 22 no 26 metieniem (84,6%).

Savukārt uzvaru svinēja "Sharks", kas izbraukumā ar rezultātu 4:3 (2:0, 0:1, 1:2, 0:0, 2:1) pēcspēles metienos pārspēja Arizonas "Coyotes".

"Sharks" šonedēļ sastāvam piesaistīja Latvijas hokeja uzbrucēju Rūdolfu Balceru, kurš iepriekš bija Otavas "Senators" kluba sistēmā.

Sanhosē komandas galvenais treneris Bobs Bugnērs iepriekš prognozēja, ka paies trīs vai pat četras nedēļas, kamēr Balcers no Kanādas pārcelsies uz ASV.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Tomāšs Hertls, kurš veica arī rezultatīvu piespēli, bet bēdīgi slavenā Evandera Keina kontā 1+2.

"Sharks" vārtsargs Martins Džounss atvairīja 34 no 37 pretinieku metieniem (91,9%).

"Coyotes" labā vārtus guva Konors Garlands, Klejtons Kellers un Fils Kesels, kurš neizšķirtu 3:3 panāca vien četras sekundes pirms mača pamatlaika beigām.

Jau ziņots, ka sezonas pirmajā spēļu dienā Latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 3:6 zaudēja Filadelfijas "Flyers".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu