Sešām Latvijas tenisistēm kritums WTA rangā

CopyDraugiem X Whatsapp
Daniela Vismane
Daniela Vismane Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova pirmdien atjaunotajā WTA rangā saglabājušas savas līdzšinējās vietas, kamēr sešas citas Latvijas pārstāves zaudējušas pozīcijas.

Nemainīgi 45. un 54.vietā ir attiecīgi Ostapenko un Sevastova. Abas tenisistes pirms sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra Melburnā spēkojas zemākas raudzes sacensībās. Ostapenko pirmdien "Gippsland Trophy WTA 500" turnīra otrajā kārtā ar 6-4, 7-5 uzvarēja Danku Koviniču no Melnkalnes (WTA 77.), kamēr Sevastova svētdien "Yarra Valley Classic WTA 500" turnīra pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 uzveica amerikāniet Medisonu Bringlu (WTA 83.).

Lai arī abas tenisistes par uzvarām nopelnījušas vairākus desmitus WTA ranga punktus, pirmdien nav izdevies uzlabot savas pozīcijas. Tikmēr Marcinkēvičai un vēl piecām citām Latvijas tenisistēm nācies samierināties ar zemāku vietu rangā.

Marcinkēviča zaudējusi četras pozīcijas (275.), Daniela Vismane divas (502.), bet Kamilla Bartone sešas vietas (793.). Piecas pozīcijas zemāk tagad atrodas Margarita Ignatjeva (971.) un Elza Tomase (1097.), taču Darja Semeņistaja atkāpusies par četrām vietām (1127.).

Tikmēr vadošajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Pirmo vietu aizvien ieņem austrāliete Ešlija Bārtija, tālāk seko rumāniete Simona Halepa, Naomi Osaka no Japānas, Sofija Kenina no ASV un Jeļina Svitoļina no Ukrainas. Čehiete Karolīna Plīškova aizvien ir sestā, tālāk seko Arina Sabaļenka no Baltkrievijas, bet Bjanka Andresku no Kanādas, Petra Kvitova no Čehijas un nīderlandiete Kiki Bertensa noslēdz desmitnieka beigas.

Dubultspēļu rangā Ostapenko aizvien saglabājusi 21.vietu, bet Sevastova 170. Marcinkēviča zaudējusi trīs pozīcijas (334.), Vismane četras (717.), bet Semeņistaja divas (813.). Ignatjeva noslīdējusi divas vietas zemāk (922.), kamēr Bartone atkāpusies par pozīciju (1112.). 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu