Blūms cer karjeru turpināt kādā eksotiskā zemē (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas basketbola izlases ilggadējais kapteinis Jānis Blūms cer karjeru turpināt kādā eksotiskā zemē, kur viņš vēl nav spēlējis, sarunā ar TVNET atklāja sportists.

Blūms sezonu sāka Itālijas A sērijas komandā Redžo di Emīlijas "Unahotels", kuras sastāvā viņš piedalījās četros mačos, vidēji nospēlēja 7,5 minūtes un guva 1,5 punktus. 

38 gadus vecais Blūms pērn rudenī saslima ar Covid-19. Pēc izveseļošanās viņš nevēlējās sasteigt atgriešanos laukumā, bet decembrī klubs pārtrauca sadarbību. Blūms pieļauj, ka, iespējams, tieši Covid-19 ietekmēja viņa likteni Itālijas klubā.

Rīgā februārī Latvijas izlasei paredzēti izšķirīgie mači 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā. 20. februārī jāspēlē pret Bulgāriju, bet 22. februārī pret Grieķiju. Izlases paplašinātajā sarakstā iekļauts arī Blūms, kurš šobrīd ir bez kluba.

"Līdz izlases mačiem diez vai izdosies uzspēlēt. Par izlasi arī vēl neesmu pārliecināts. Esmu iekļauts paplašinātajā kandidātu sarakstā, taču nezinu, vai iekļūšu sastāvā. Uzturu sevi formā, vēlos šosezon vēl spēlēt. Redzēsim, vai tas sanāks," sarunā ar TVNET sacīja Blūms.

"Visu laiku trenējos, bet aģenti izskata iespējas. Varianti ir, taču pagaidām tie nav sevišķi vilinoši. Ja šajā vecumā vēl kaut kur brauc spēlēt ārzemēs, tad variantam jābūt interesantam," uzskata pieredzējušais basketbolists.

Blūms karjeras laikā spēlējis dažādu valstu klubos - Latvijā, Lietuvā, Spānijā, Itālijā, Krievijā, Kazahstānā un Grieķijā.

Viņš šosezon tēmē uz siltajām zemēm. "Skatos virzienā, kur vēl nav būts. Uz eksotiskākām zemēm," atklāja Blūms.

Latvijas šobrīd vadošais basketbola klubs "VEF Rīga" sasniedzis FIBA Čempionu līgas "play-off" kārtu, taču Blūma pievienošanās komandai nav gaidāma.

"Latvijā visu esmu izsmēlis. Labāk lai iespēja tiek jaunajiem, negribu kādam atņemt spēles minūtes. Nekad jau nevar zināt, kas notiks, bet domāju, ka "vefam" nevajag papildinājumu manā pozīcijā."

Blūms ikdienā trenējās ar Dāvi Čoderu, kurš ir "VEF Rīga" galvenā trenera Jāņa Gailīša asistents.

"Uzturu kontaktus ar "VEF Rīga" treneriem, ikdienā trenējos ar Čoderu. Ja kāds satraumēsies, tad varbūt viņiem varēšu būt noderīgs, jo viņi zina, ka esmu pieejams. Mazajā galā viņiem viss ir kārtībā, ja nu vienīgi garajā galā vajadzīgs pastiprinājums."

Tā kā Blūms ir Latvijas izlases kandidāts, viņam ir nodrošināta iespēja Rīgā trenēties basketbola zālē Olimpiskajā sporta centrā.

Iepriekšējo sezonu Blūms pavadīja "VEF Rīga" vienībā, kuras sastāvā 20 Latvijas-Igaunijas čempionāta spēlēs vidēji laukumā pavadīja 20,1 minūti, to laikā caurmērā gūstot 10,4 punktus.

Savukārt FIBA Čempionu līgā iepriekšējās sezonā "VEF Rīga" sastāvā Blūms piedalījās 11 spēlēs, vidēji spēlēja 18,6 minūtes un guva 9,4 punktus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu