NBA neļauj "Mavericks" savā arēnā pirms spēlēm neatskaņot ASV himnu (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Marks Kjūbans.
Marks Kjūbans. Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība trešdien norādīja, ka neviena komanda nav tiesīga pirms spēlēm neatskaņot ASV himnu, tādējādi aizliedzot Dalasas "Mavericks" vienībai īstenot savu iepriekš pausto plānu.

Otrdien "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans atklāja, ka viņa komanda turpmāk šajā sezonā pirms mājas spēlēm neatskaņos ASV himnu, kas Ziemeļamerikas profesionālajās līgās ir ilggadēja tradīcija. Kjūbans norādīja, ka komanda tādējādi neizrāda necieņu pret himnu vai ASV karogu, šāds lēmums pieņemts, jo ne visi basketbolisti ir ASV pilsoņi.

"Mavericks" īpašnieks arī atklāja, ka šo lēmumu iepriekš saskaņojis ar NBA komisāru Edamu Silveru.

Kjūbans sarunā ar ESPN pauda pārliecību, ka šosezon "Mavericks" liks punktu ilgajai tradīcijai, taču līgas vadība trešdienas vakarā publiskoja paziņojumu, kurā teikts, ka Kjūbana iecere dzīvē netiks īstenota.

"Vairāki NBA klubi savās arēnās nelielā skaitā atkal var pulcēt līdzjutējus, kuri pirms spēlēm dzirdēs ASV himnu. Visas komandas turpinās līgas tradīciju," paziņojumā teica NBA komunikāciju vadītājs Maiks Bass.

NBA noteikumi paredz, ka ASV himnas laikā visiem spēles dalībniekiem jāpieceļas kājās. Līga uz šiem noteikumiem acis pievēra pērn, kad basketbolisti uzstāja, ka himnas laikā vēlas nostāties uz ceļa, tādējādi paužot nostāju par rasu nevienlīdzības situāciju valstī.

 
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu