Halepa, Viljamsa, Osaka sasniegušas "Australian Open" astotdaļfinālu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Simona Halepa
Simona Halepa Foto: AFP/SCANPIX

Rumāniete Simona Halepa, Serēna Viljamsa, Naomi Osaka un vēl vairākas citas planētas vadošās tenisistes piektdien Austrālijā pārvarēja sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra trešo kārtu.

WTA ranga otrā rakete Halepa trešajā kārtā ar 6-1, 6-3 pārliecinoši uzvarēja Veroniku Kudermetovu no Krievijas (WTA 36.), kurai bija piešķirts 32.numurs.

"Vienmēr ir grūti spēlēt pret pretinieku, ar kuru iepriekš neesi ticies, taču domāju, ka šajā spēlē man uzvaru palīdzēja gūt labā servēšana," atklāja Halepa. "Esmu uzlabojusi savu servi."

Kudermetovai par uzvaru pacīnīties liedza 38 nepiespiestās kļūdas, kamēr Halepai tādas bija vien 12.

Zīmīgi, ka Halepa ranga desmitnieku nav pametusi jau septiņus gadus pēc kārtas, kas starp aktīvajām spēlētājam ir labākais sniegums. WTA vēsturē viņai pieder astotā garākā sērija.

Pagājušajā gadā Halepa Austrālijā apstājās pusfinālā.

Astotdaļfinālā Halepa tiksies ar Marketu Vondrušovu no Čehijas (WTA 20.), kurai piešķirts 19.numurs. Viņa piektdien ar 6-2, 6-4 pieveica rumānieti Soranu Kristju (WTA 68.).

Tāpat astotdaļfinālā spēlē arī japāniete Naomi Osaka, kura WTA rangā ieņem trešo vietu. Osaka ar 6-3, 6-2 pārliecinoši uzvarēja Onsu Žabēru no Tunisijas (WTA 30.), kurai bija piešķirts 27.numurs.

Osaka astotdaļfinālā tiksies ar spānieti Garvinji Mugurusu (WTA 14.), kurai piešķirts 14.numurs. Mugurusa trešajā kārtā piektdien ar 6-1, 6-1 uzvarēja Zarinu Diju no Kazahstānas (WTA 83.).

Uzvaru trešajā kārtā svinēja arī baltkrieviete Arina Sabaļenka (WTA 7.). Viņa ar rezultātu 6-3, 6-1 uzveica Annu Li no ASV (WTA 69.).

Nākamajā kārtā Sabaļenka tiksies ar ranga desmito numuru no ASV Serēnu Viljamsu, kura ar 7-6 (7:5), 6-2 uzvarēja Anastasiju Potapovu no Krievijas (WTA 101.).

Abas Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova Austrālijā zaudējumus piedzīvoja jau pirmajā kārtā.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs speciālos "burbuļa" apstākļos norisināsies līdz 21.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu