Mediji: Timmas un "Himki" treneru starpā izveidojies konflikts

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: bckhimki.ru

Latvijas basketbolists Jānis Timma esot neapmierināts ar savu lomu komandā, tāpēc izcēlies konflikts ar Maskavas apgabala kluba "Himki" treneriem, vēsta Krievijas mediji.

"Himki" svētdien piedzīvoja zaudējumu VTB Vienotās līgas mačā, piekāpjoties Polijas klubam Zelonas Guras "Enea Zastal", kura sastāvā rezultatīvi spēlēja latvieši Rolands Freimanis un Jānis Bērziņš.

Timma iesildījās šim mačam un bija gatavs spēlēt, taču viņš sadusmojās un atteicās doties laukumā, kad no treneriem uzzināja komandas sākumsastāvu, kurā latvietis nebija iekļauts, vēsta "Telegram" kanāls "Перехват".

Kluba pārstāvji un arī pats Timma situāciju nekomentē, bet ar skaidrojumu klajā nācis Latvijas basketbolista aģents Staņislavs Rižovs.

"Ja reiz tas ir noplūdis medijos, būtu muļķīgi noliegt, ka pastāv problēma. Tomēr ir neētiski komentēt detaļas. Tā ir nesaprašanās treneru štāba un spēlētāju starpā. Viņiem tas ir vīrišķīgi jāatrisina kā pieaugušajiem privātās sarunās," portālā "sports.ru" citēts aģents.

"Himki" otrdien ULEB Eirolīgā pārtrauca 17 zaudējumu sēriju, kas ir turnīra antirekords. Maskavas klubam izdevās pārspēt Spānijas komandu Madrides "Real", taču Timma nebija spēles pieteikumā.

"Komanda iekrita bedrē. Šī ir unikāla nelabvēlīgu apstākļu kombinācija, sākot jau ar Covid-19 sezonas ievadā. Tā tas notiek profesionālajā sportā - dažām komandām ir neticami paveicies, bet dažām ir radušās likstas, kas noved pie zaudējumiem un trenera maiņas," turpina Rižovs.

VTB Vienotajā līgā "Himki" šosezon izcīnījusī septiņas uzvaras 15 mačos, bet ULEB Eirolīgā Maskavas klubs ir pēdējā vietā ar 23 zaudējumiem 26 spēlēs. Sezonas gaitā no galvenā trenera amata tika atlaists lietuvietis Rims Kurtinaitis, kura pienākumus pārņēma krievs Andrejs Maļcevs.

"Visiem ir stress, līdz ar to ir konflikti un ir ārkārtīgi grūti saglabāt vēsu prātu. Ceru, ka uzvara pār Madrides "Real" kalpos kā labs iemesls, lai dzēstu visus pārpratumus un cienīgi noslēgtu sezonu, sacenšoties Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs. Domāju, ka neviens negribētu zaudēt spēcīgu Krievijas komandu, kuru skaits tik lielai valstij ir tik mazs."

Jau vēstīts, ka otrdien vienpusēji sadarbību ar "Himki" pārtrauca Dairis Bertāns. Latvijas basketbolista aģents Artūrs Kalnītis norādīja, ka iemesls ir algu izmaksas problēmas.

Krievijas ziņu aģentūra "RIA Novosti" vēsta, ka "Himki" komanda basketbolistiem algu nav maksājusi trīs mēnešus. Parāda kopējais apmērs esot 250 miljoni rubļu (vairāk nekā 3,3 miljoni eiro).

28 gadus vecais Timma šosezon Vienotajā līgā 10 mačos vidēji guvis 6,8 punktus, bet Eirolīgā viņa kontā 16 spēles un vidēji 7,1 punkts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu