Oficiāli: latviešu vārtsargs Kalniņš nepaliks "Jokerit" komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Latvijas vārtsargs Jānis Kalniņš nepaliks Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Helsinku "Jokerit", piektdien savā "Twitter" kontā paziņoja klubs.

Jau ziņots, ka ceturtdien Kalniņš sarunā ar TVNET izteica šaubas par savu palikšanu komandā arī nākamajai sezonai, bilstot, ka klubs neizskatās ieinteresēts.

"Kalniņš pēc trim sezonām atstāj "Jokerit" kā piektais visvairāk spēlējušais vārtsargs kluba vēsturē," klubs raksta "Twitter" kontā piektdien, pateicoties par kopā pavadīto laiku un novēlot panākumus nākotnē.

"Jokeru" rindās Kalniņš KHL pamatturnīra spēlēs vārtos stājies 116 reizes, svinot 72 uzvaras, kā arī desmit reizes atstājot savus vārtus neieņemtus. 11 Gagarina kausa spēlēs Kalniņam ir piecas uzvaras un viena "sausā" spēle.

Šosezon "Jokerit" Gagarina kausa izcīņā Rietumu grupas ceturtdaļfinālā sērijā līdz četrām uzvarām ar 0-4 piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv".

29 gadus vecajam Kalniņam līgums ar "Jokerit" ir spēkā līdz 30.aprīlim.

Šosezon Kalniņš KHL pamatturnīrā 32 spēlēs kaldināja 17 uzvaras, atvairot 91,3% metienu un ielaižot vidēji 2,51 vārtus spēlē, kā arī trīsreiz atstājot savus vārtus neieņemtus.

Gagarina kausa izcīņā gan visus četrus mačus aizvadīja Lindbeks, kurš vidēji spēlē ielaida 3,06 vārtus un atvairīja 90,6% metienu.

Pēc spēlēšanas "Liepājas Metalurgā" Kalniņš trīs sezonas aizvadīja Ungārijas klubu rindās MOL līgā, kurā sacenšas Ungārijas un Rumānijas komandas, bet no 2016. līdz 2018.gadam iemēģināja KHL laukumus Rīgas "Dinamo" sastāvā.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu grupās. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīja pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļuva Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu