Ķēniņš NL spēlē izceļas ar vārtiem un rezultatīvu piespēli

CopyDraugiem X Whatsapp
Ronalds Ķēniņš
Ronalds Ķēniņš Foto: Lausanne Hockey Club/Facebook

Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš pirmdien guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja Šveices augstākās līgas (NL) spēlē, taču viņa sniegums neglāba "Lausanne" vienību no zaudējuma.

"Lausanne" viesos ar 5:7 (0:2, 2:0, 3:5) piekāpās Rapersvīlas "Jona Lakers".

Ķēniņš vārtus guva otrā perioda 11.minūtē, panākot neizšķirtu 2:2, bet punktu par rezultatīvu piespēli hokejists nopelnīja trešās trešdaļas vidū.

Latvijas izlases uzbrucējs šajā spēlē laukumā pavadīja 20 minūtes un 36 sekundes, no kurām piecas minūtes un deviņas sekundes spēlēja vairākumā, bet vēl 38 sekundes spēlētas arī mazākumā. Hokejists trīsreiz meta pa vārtiem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Endrū Rovs mājinieku komandas uzvaru sekmēja ar trim gūtiem vārtiem, kamēr Romāns Červenka pievienoja 1+2.

Citā spēlē Toma Andersona, Riharda Melnalkšņa un Ivara Punnenova pārstāvētā Langnavas "Tigers" mājās ar 2:5 (1:2, 0:2, 1:1) zaudēja Cīrihes "Lions".

Punnenovs šajā spēlē nepiedalījās, bet Melnalksnis laukumā pavadīja 14 minūtes un 16 sekundes, no kurām 33 sekundes spēlētas mazākumā. Uzbrucējs reizi bloķēja metienu, uzvarēja četros no 12 iemetieniem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Andersons nospēlēja 12 minūtes un 18 sekundes, no kurām minūti un 18 sekundes spēlēja vairākumā. Uzbrucējs reizi meta pa vārtiem, nopelnīja četras soda minūtes, uzvarēja vienu no diviem iemetieniem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Maksims Noro Cīrihes klubā guva vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlēja.

Visbeidzot Ženēvas "Servette" savā laukumā ar 5:2 (4:1, 1:0, 0:1) uzvarēja "Lugano".

Deniss Smirnovs nospēlēja sešas minūtes un 14 sekundes, to laikā izdarot vienu metienu. Viņš spēli noslēdza ar neitrālu lietderību.

Uzbrucēja komandas biedrs Sandis Smons laukumā pabija sešas minūtes un 55 sekundes, kuru laikā bloķēja metienu un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Ženēvas komandā divi vārti un rezultatīva piespēle Linusam Umarkam, bet vārtus un divas rezultatīvas piespēles nopelnīja Metjū Vojamozs.

No latviešu pārstāvētajām komandām vislabāk sokas "Lausanne", kas ar 89 punktiem 51 spēlē ieņem ceturto vietu, "Servette" ar 84 punktiem 50 mačos ir sestā, bet "Tigers" ar 34 punktiem 52 dueļos ir pārliecinoši pēdējā jeb 12.pozīcijā. Regulārajā čempionātā komandām jāaizvada 52 spēles, bet Covid-19 pandēmijas dēļ visas šo slieksni var nesasniegt, tāpēc vietas pirms "play-off" tiks noteiktas, rēķinot punktu un aizvadīto maču attiecību.

Iepriekšējā sezonā NL turnīrs noslēdzās pēc regulārā čempionāta, tādējādi otro reizi vēsturē un pirmo reizi kopš 1940.gada netika kronēts Šveices čempions hokejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu