Video ⟩ "Maple Leafs" vārtsargs Kempbels atkārto NHL rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeks Kempbels
Džeks Kempbels Foto: Reuters/ScanPix

Toronto "Maple Leafs" komandas amerikāņu vārtsargs Džeks Kempbels trešdien atkārtoja Nacionālās hokeja līgas (NHL) rekordu.

"Maple Leafs" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 0:0, 2:1) pārspēja Monreālas "Canadiens". Uzvarētāju rindās Kempbels atvairīja 32 no 34 metieniem un izpelnījās spēles pirmās zvaigznes jeb labākā spēlētāja godu.

29 gadus vecais Kempbels izcīnīja 10. uzvaru pēc kārtas. Viņš šosezon vēl nav piedzīvojis nevienu zaudējumu. Divos no 10 mačiem amerikānis nospēlējis "sausā", kopumā atvairījis 94,4% metienu un vidēji spēlē ielaidis 1,57 ripas. 

Šī ir tikai otrā reize NHL vēsturē, kad vārtsargs izcīnījis uzvaru sezonas pirmajās 10 spēlēs pēc kārtas. 2016./17. gada sezonā tas izdevās kanādietim Kerijam Praisam no Monreālas "Canadiens".

"Maple Leafs" pirmais vārtsargs dānis Frederiks Andersens dziedē traumu. Tikmēr sevi teicami pierādījis Kempbels, kuram kopumā nav liela pieredze NHL - 74 spēles regulārajā čempionātā, bet Andersenam - 392 mači.

Uzvarētāju sastāvā ar 1+1 izcēlās kanādietis Zeks Haimens un amerikānis Ostons Metjūss, kurš ar 28 precīziem metieniem šosezon ir NHL labākais vārtu guvējs. Savukārt "Canadiens" rindās divus vārtus guva Korijs Perijs.

Ziemeļu divīzijā, kurā šosezon sacenšas tikai Kanādas klubi, "Maple Leafs" ir līdere ar 57 punktiem 40 mačos. Tikpat spēlēs 50 punktus sakrājusi Edmontonas "Oilers", bet par punktu mazāk 39 mačos izcīnījusi Vinipegas "Jets".

Labāko četrinieku, kas kvalificēsies Stenlija kausa izcīņai, patlaban noslēdz "Canadiens" ar 43 punktiem 36 mačos. Pa 35 punktiem ir Vankūveras "Canucks" un Kalgari "Flames", bet Otavas "Senators" rēķinā ir 30 punkti.

Citā spēlē "Oilers" ar izbraukumā ar rezultātu 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) pārspēja "Senators".

Uzvarētāju rindās Vācijas hokejists Leons Draizaitls guva trīs vārtus un veica rezultatīvu piespēli (3+1), bet kanādietis Konors Makdeivids izcēlās ar 1+3.

Makdeivids ar 68 punktiem (23+45) ir sezonas rezultatīvākais spēlētājs, bet viņam ar 61 punktu (22+39) seko Draizaitls.

Vēl vienā mačā aizvadītajā naktī uzvaru izcīnīja Sentluisas "Blues", kas savā laukumā ar rezultātu 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) uzveica Vegasas "Golden Knights".

"Blues" rindās kanādiešu vārtsargs Džordans Binningtons atvairīja 50 pretinieku metienus, palīdzot Sentluisas klubam pārtraukt septiņu zaudējumu sēriju.

Uzvarētāju labā vārtus guva kanādieši Džeiks Volmens un Semijs Blejs, kā arī krievs Vladimirs Tarasenko.

Zaudējumu ar negaidīti lielu pretinieku pārsvaru piedzīvoja Kolorādo "Avalanche", kas izbraukumā ar rezultātu 3:8 (0:3, 3:2, 0:3) zaudēja spēlē pret Minesotas "Wild".

"Avalanche" iepriekšējos 15 mačos pēc kārtas izcīnīja vismaz punktu, taču šoreiz komanda palika tukšā.

"Wild" guva astoņus vārtus, izpildot tikai 19 metienus. Vācijas vārtsargs Filips Grūbauers atvairīja tikai 11 no 18 pretinieku metieniem (61,1%).

"Avalanche" rindās ar 1+1 atzīmējās kanādietis Neitans Makinnons un soms Mikko Rantanens.

Savukārt "Wild" sastāvā ar savu pirmo "hat trick" karjerā izcēlās šveicietis Kevins Fiala, kurš arī izpildīja rezultatīvu piespēli (3+1).

Ar 2+1 atzīmējās krievs Kirils Kaprizovs, kuram šī ir NHL debijas sezona.

Rietumu divīzijā "Avalanche" ir līdere ar 56 punktiem 39 mačos. Otrā ir "Golden Knights" ar 52 punktiem 38 spēlēs, bet tikpat mačos 50 punktus sakrājusi "Wild".

Labāko četrinieku noslēdz Arizonas "Coyotes" ar 43 punktiem 40 mačos. Piektā ir "Blues" ar 40 punktiem 39 spēlēs, sestā ir Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" ar 38 punktiem 38 mačos.

Šosezon komandām NHL regulārajā čempionātā paredzētas 56 spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu