Rīgas "Dinamo" pagarina līgumu ar Lauri Dārziņu un piesaista zviedru vārtsargu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Kaspars Volonts, Dinamo Rīga

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" ceturtdien paziņoja, ka pagarinājusi līgumu ar pagājušās sezonas vienības kapteini Lauri Dārziņu un piesaistījusi zviedru vārtsargu Jūhanu Matsonu.

Līgums ar Dārziņu pagarināts uz vienu sezonu. Uzbrucējs "Dinamo" aizvadīs jau 12. sezonu, kā arī astoto pilno sezonu pēc kārtas.

Pagājušajā sezonā latvietis 41 KHL mača guva septiņus vārtus un veica 16 rezultatīvas piespēles.

Šobrīd Dārziņš trenējas kopā ar Latvijas izlases kandidātiem, konkurējot par vietu sastāvā dalībai pasaules čempionātā Rīgā.

Savukārt 28 gadus vecais zviedru vārtsargs Matsons visu savu līdzšinējo profesionālo karjeru pavadījis Zviedrijas augstākajā līgā (SHL).

Pēdējā četras sezonas Matsons sargāja SHL kluba "Frolunda" vārtus. Šosezon viņš 23 spēlēs vidēji zaudēja 2,47 vārtus un atvairīja 90,5% pretinieku metienu.

Sešās izslēgšanas turnīra spēlēs zviedrs vidēji ielaida 3,23 vārtus un atvairīja 87,5% raidījumu. Vienu no spēlēm viņš aizvadīja "sausā".

SHL čempionātā viņš kopumā aizvadījis 105 spēles, tajās vidēji ielaižot 2,27 vārtus un atvairot 91,3% metienu. 20 izslēgšanas spēlēs viņš vidēji ielaidis 2,40 vārtus, tverot 91,2% metienu.

2011.gadā ar kopējo 211.numuru Matsonu Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā izraudzījās Čikāgas "Blackhawks". Vārtsargs astoņas sezonas aizvadījis SHL čempionātā, bet iepriekš karjerā spēlējis arī Ziemeļamerikas junioru līgās.

Kopā ar "Frolunda" vienību viņš 2019.gadā izcīnīja uzvaru SHL čempionātā, bet šajā pašā un arī nākamajā gadā izdevās uzvarēt Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgā.

2012.gadā viņš kopā ar Zviedrijas U-20 izlasi tika kronēts par pasaules čempionu.

Matsons un Dārziņš kļuvuši par pirmajiem Rīgas "Dinamo" spēlētājiem šajā starpsezonā, ar kuriem parakstīti līgumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu