Sorokins: Puišiem teicu, ka šī ir viņu dzīves svarīgākā spēle

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: IIHF.com

Komandas galvenais treneris Oļegs Sorokins paudis gandarījumu par Latvijas U-18 hokeja izlases sniegumu pasaules čempionātā pret Kanādas vienaudžiem.

Latvijas U-18 hokeja izlase trešdien ASV pasaules čempionāta spēlē sīvā cīņā ar rezultātu 2:4 (0:0, 1:2, 1:2) piekāpās Kanādas vienaudžiem.

Mūsu komandas vārtsargs Kārlis Mežsargs šajā mačā atvairīja 48 no 52 metieniem (92,31%), bet Latvijas hokejisti 27 reizes apdraudēja pretinieku vārtus.

Latvijas izlases labā vārtus guva Anrī Ravinskis un Sandis Solmanis.

"Diezgan skumīgi, ka zaudējām, bet mēs spēlējām labi. Aizvadījām labu spēli aizsardzības zonā. Mums nebija tik daudz metienu pa vārtiem kā Kanādai, bet mēs izmantojām savas iespējas," sacīja Ravinskis.

"Nevar būt apmierināts ar zaudējumu, vienmēr gribas uzvarēt. Puiši bija lieliski, mēs spēlējām labi, laikam šodien vienkārši nebija mūsu diena," teica Mežsargs.

Čempionāta pirmajā spēlē Latvijas izlase ar 2:4 piekāpās Šveicei, bet Kanāda ar 12:1 sagrāva Zviedriju.

"Mēs nedomājām par vakardienu un tās notikumiem, koncentrējāmies šodienas spēlei. Vakardienas spēles rezultāts mūs nesatrauca," norādīja Ravinskis.

"Mums bija sapulce, kurā runājām par Kanādas spēli pret Zviedriju, bet mēs uz to nekoncentrējāmies. Tā bija viņu spēle pret Zviedriju. Mums bija sava jauna spēle pret Kanādu, un iepriekšējo spēļu rezultāti mūs nesatrauca - koncentrējāmies uz savu spēli," pastāstīja Mežsargs.

"Es nevarētu būt vēl lepnāks par to, kā puiši šodien spēlēja,

kā viņi upurējās un tajā pašā laikā darīja daudz labu lietu, pieturoties pie spēles plāna. Es domāju, ka mums bija diezgan daudz iespēju šajā spēlē, ja vēršam uzmanību, ka spēlējām pret Kanādu, kura ir viena no top komandām visā pasaulē," komentēja Sorokins.

"Pirms šīs spēles pret Kanādu un pirms tika aizvadīta Kanādas - Zviedrijas spēle, mums bija paredzēta video sapulce, kurā caurskatītu pretinieku spēles momentus, taču pēc tik daudziem vārtiem mēs vairs negribējām uz to skatīties. Manā trenera un arī spēlētāja karjerā mums ir bijušas lieliskas spēles pret Kanādu, un dažreiz tā ir vienkārši viena spēle konkrētajā brīdī. Šodien puišiem teicu: šī ir jūsu dzīves svarīgākā spēle un jums jāparāda, uz ko esat spējīgi, - un viņi to arī izdarīja."

Kanādas U-18 izlases aizsargs Brends Klārks atzina, ka uzvara komandai nenāca viegli.

"Mums tiešām šodien bija jācenšas. Viņi ir smagi strādājoša komanda, jāuzteic viņu spēle. Viņiem vakar bija brīvdiena un to izmantoja savā labā. Viņi nāca mums virsū visu spēli, atkal jāuzteic pretinieks, taču mēs izturējām vētru. Mums būtu gribējies izmantot vairāk vārtu gūšanas iespēju, taču beigās izcīnīt uzvaru šādā spēlē ir mums nozīmīgi. Šādas spēles mums ir vajadzīgas, ne vienmēr uzvarēsim ar 12:1. Tādēļ šādas smagas spēles, kurās jācīnās līdz galam, ir vajadzīgas, jo tas mums palīdzēs cīņā par medaļām. Labi, ka šoreiz guvām virsroku."

Latvijas izlasei nākamā spēle paredzēta naktī uz piektdienu plkst. 4.00 pret Baltkrieviju, savukārt pusnaktī uz svētdienu būs jātiekas ar Zviedriju.

Četras no piecām grupas komandām iekļūs ceturtdaļfinālā.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šoreiz turnīra vājākajai komandai nebūs jāpamet elites divīzija.

Pērn Covid-19 izplatības dēļ pasaules čempionāts U-18 vecuma grupā elites divīzijā nenotika.

Latvijas U-18 izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā elites divīzijā:

vārtsargi - Kārlis Mežsargs, Linards Lipskis (abi - Hokeja skola "Rīga"), Marks Slavinskis (Daugavpils "Dinaburga");

aizsargi - Bogdans Hodass ("Sport U-20", Somija), Vladimirs Zaicevs ("Dinaburga"), Uvis Silvers Lazarenoks (HS "Rīga"/"Liepāja"), Gustavs Ozoliņš, Niks Feņenko, Rihards Simanovičs, Roberts Andersons, Artjoms Kadņikovs (visi - HS "Rīga");

uzbrucēji - Martins Laviņš ("Baltie Vilki"/HS "Rīga"), Sandis Vilmanis ("Lulea", Zviedrija/HS "Rīga"), Kristians Sāmītis (Stavangeras "Oilers", Norvēģija), Ričards Briņecs ("Zemgale"/LLU), Darels Dukurs ("Langnau U-20", Šveice), Dans Ločmelis ("Lulea", Zviedrija/"Mogo"/LSPA), Roberts Cjunskis ("Lugano U-20", Šveice), Pēteris Purmalis, Ģirts Silkalns, Anrī Ravinskis, Kristaps Kristiņš, Klāvs Veinbergs, Rainers Dārziņš, Mārtiņš Šulcs (visi - HS "Rīga").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu