Akmens par olimpisko ceļazīmi: Sajūtas ir neparakstāmas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Akmens
Roberts Akmens Foto: No personīgā arhīva

Latvijas smaiļotājs Roberts Akmens Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas Eiropas atlases finālā bija koncentrējies tikai savam airējumam un neredzēja to, kā startē sāncenši, sarunā ar aģentūru LETA atzina sportists.

Akmens ceturtdien Ungārijas pilsētā Segedā izcīnīja olimpisko ceļazīmi 200 metru distancē, A finālā finišējot otrajā vietā.

"Sajūtas ir neparakstāmas, laikam tikai rīt no rīta sapratīšu, ko esmu paveicis. Super. Ir 13.datums un esmu 13.sportists no Latvijas, kurš kvalificējies olimpiskajām spēlēm - tā bija lemts," teica Akmens.

Akmens finišēja pēc 36,43 sekundēm un fināla uzvarētājam Jevgeņijam Lukancovam no Krievijas zaudēja 0,61 sekundi. Cīņā par otro vietu latvietis par nieka sešām sekundes simtdaļām apsteidza krāčūdens sacensībās vairākus titulus izcīnījušo slovēni Vidu Debeljaku.

Ja Lukancova pirmā vieta bija gana pārliecinoša, tad otrās ceļazīmes ieguvējam bija jāgaida līdz tiek apstiprināti airējuma oficiālie rezultātu.

"Airējot distancē, neredzēju to, kas notiek apkārt. Pēc finiša ticēju un cerēju, ka ceļazīme ir rokā. Pa īstam to sapratu tikai tad, kad, ejot uz laivu svēršanu, man iedeva otro numuriņu. Tad bija skaidrs, ka braucu uz Tokiju," atzīmēja Akmens.

Turpat Segedā piektdien sāksies Pasaules kausa posma sacensības. Akmens startēs kā šīs nedēļas posmā, tā arī nākamnedēļ gaidāmajā etapā.

Nacionālās atlases sacensībās 200 metru kvalifikācijai Akmens pārspēja pēdējās desmitgades vadošo Latvijas smaiļotāju Alekseju Rumjancevu.

25 gadus vecais Akmens aizpērn kļuva par pasaules U-23 čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu