Krievijas Valsts domes deputāts: "Rīga kādam vēlas ielīst pakaļā" (19)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Paužot atbalstu Aleksandra Lukašenko režīma opozicionāriem un represētajiem, Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojumā, kur izvietoti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs aizstāts ar Baltkrievijas vēsturisko sarkanbalto karogu.
Paužot atbalstu Aleksandra Lukašenko režīma opozicionāriem un represētajiem, Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojumā, kur izvietoti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs aizstāts ar Baltkrievijas vēsturisko sarkanbalto karogu. Foto: Zane Bitere/LETA

Krievijas Valsts domes deputāts Igors Ļebedevs paudis savas domas par karogu nomaiņu pasaules hokeja čempionāta laikā Rīgā. Šis notikums atbalsojies arī pasaules presē.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) un Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pie viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija", kur izlikti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālo karogu nomainīja pret Baltkrievijas vēsturisko sarkanbalto karogu.

Ar šādu rīcību neapmierināts ir Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

Tagad šo notikumu komentē visi, kuriem nav slinkums.

Savās pārdomās dalījies arī odiozā Krievijas politiķa Vladimira Žirinovska dēls Igors Ļebedevs, kurš ir Krievijas Valsts domes deputāts.

"Ja godīgi, es vispār nesaprotu, kāpēc Rīga izlēma noņemt IIHF karogu. Nav nekādas loģikas vai veselā saprāta. Kad tiek noņemti valstu politiskie karogi, tas ir saprotams, jo dažu valstu attiecībās izveidojusies nelabvēlīga situācija. Bet kāds sakars tur IIHF? Man šķiet, ka šeit Rīga aizgājusi pārāk tālu ar vēlmi kādam ielīst pakaļā," ziņu vietne "gazeta.ru" citē Ļebedeva izteikumus. 

Staķis pauda, ka saņēmis vairākus desmitus tūkstošu pateicības vēstuļu no visas pasaules par to, ka Rīgā ir izkārts brīvās Baltkrievijas baltsarkanbaltais karogs.

Noņemt IIHF karogus pieprasīja Fāzels. 

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu