Ar skatītājiem tribīnēs Latvijas hokejistiem izšķirīgā cīņa par 1/4 finālu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases hokejisti
Latvijas izlases hokejisti Foto: Reuters/ScanPix

Noslēdzošo spēli pasaules čempionāta (PČ) grupas turnīrā šodien aizvadīs Latvijas hokeja izlase, kas "Arēnā Rīga" cīņā par vietu ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Vācijas valstsvienību. Spēles sākums pl. 20.15.

Šo maču klātienē varēs apmeklēt 2660 cilvēku. Biļetes maksā 110 eiro. Līdz šim Covid-19 ierobežojumu dēļ turnīrs aizritēja bez skatītāju klātbūtnes. 

Vācijas komanda iepriekšējā mačā pirmdien ar 0:2 piekāpās ASV hokejistiem. 

Šis bija pirmais mačs Vācijas rindās Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Edmontonas "Oilers" uzbrucējam Dominikam Kahunam, kurš Rīgā ieradās pagājušās nedēļas vidū un vairākas dienas pavadīja pašizolācijā. 

Kahuns šosezon 48 NHL regulārā čempionāta spēlēs guva deviņus vārtus un sešreiz rezultatīvi piespēlēja. Divos "play-off" mačos viņš pie punktiem netika.

Latvijas izlases rindās pēc savainojuma sadziedēšanas ir gatavs atgriezties centra uzbrucējs Oskars Batņa. Veselība viņam tagad ļauj spēlēt, bet lēmumu par iekļaušanu komandā pieņems Latvijas valstsvienības treneru korpuss.

Situācija ar kapteini Kasparu Daugaviņu pagaidām ir neskaidra. Potītes savainojuma dēļ viņš izlaida iepriekšējo maču pret Somiju.

 

Dienas pirmajā spēlē (plkst. 12.15) B grupā Kanāda spēlēs ar Somiju, vēlāk (plkst. 16.15) ASV tiksies ar Itāliju. 

Ja Kanāda izcīnīs vienu punktu pret Somiju, Latvijas izlasei mačā ar Vāciju pietiks ar zaudējumu pagarinājumā. Citos variantos ceturtdaļfinālam der uzvara pagarinājumā. Trešo vietu B grupā Boba Hārtlija vadītā komanda var izcīnīt, ja Latvija svin uzvaru un iegūst tikpat punktu, cik Kanādai izdosies savākt pret Somiju. 

Pēdējoreiz Latvija ar Vāciju pasaules čempionātos spēkojās pirms trim gadiem Herningā (Dānija), kad pārāka ar 3:1 bija Latvijas izlase. 

 

Šis būs grupu turnīra noslēdzošais mačs. Ceturtdaļfināli tiks aizvadīti ceturtdien, pusfināli sestdien, bet cīņas par medaļām notiks svētdien. 

Vācijas hokeja izlases labākais sasniegums pasaules čempionātos ir izcīnītās sudraba medaļas 1930. un 1953. gadā. Pēdējos gados augstākais sasniegums ir bijis 2010. gada pasaules čempionātā izcīnītā ceturtā vieta.

Pasaules čempionāts turpināsies līdz 6. jūnijam. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu