Latviju Tokijas spēlēs peldēšanā pārstāvēs Maļuka un Bobrovs

CopyDraugiem X Whatsapp
Ieva Maļuka
Ieva Maļuka Foto: Publicitātes foto

Latviju 2021. gada Tokijas olimpisko spēļu peldēšanas sacensībās pārstāvēs Ieva Maļuka un Daniils Bobrovs, vēsta Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).

Plānots, ka Maļuka startēs sacensībās 100 un 200 metru brīvā stila peldējumā, bet Bobrovs - 200 metru brasā.

Ņemot vērā Starptautiskās Peldēšanas federācijas (FINA) noteikto kvalifikācijas procedūru un kārtību, LPF Treneru komiteja pēc iepriekš apstiprināta kvalifikācijas perioda beigām ir fiksējusi sportistu augstvērtīgākos rezultātus un sekojoši izvirzījusi dalībai olimpiskajās spēlēs Latvijas reitinga līderus - Ievu Maļuku (trenere Jūlija Kuzmina) un Daniilu Bobrovu (treneris Germans Jakubovskis).

Olimpisko spēļu kvalifikācijas periodā starp Latvijas sportistiem augstvērtīgāko rezultātu ir sasniedzis Bobrovs, kurš maija nogalē aizvadītajā Lietuvas atklātajā čempionātā 200 metros brasā, finišējot pēc divām minūtēm un 14.41 sekundes, nopelnīja 826 punktus pēc FINA 2021 punktu tabulas.

Savukārt Maļukai pirmo vietu Latvijas reitingā starp dāmām ir izdevies nodrošināt jau 2020.gadā, sasniedzot valsts rekordu 200m brīvajā stilā (2:01.15). Šis rezultāts sportistei ir devis 811 FINA punktus. Turklāt, ņemot vērā FINA ieviestās izmaiņas, viņas sasniegtais rezultāts 100 metros brīvajā stilā (55.57) ļauj gatavoties olimpiskajam startam divās distancēs - 100 metros un 200 metros brīvajā stilā.

FINA noteiktā kvalifikācijas procedūra paredz, ka dalībvalstis, kuru sportisti nav kvalificējušies dalībai spēlēs ar rezultātu, ir tiesīgas izmantot ielūguma normatīvus ("Universality places") un pieteikt vienu labāko sportistu sieviešu un vīriešu konkurencē.

FINA prasības nosaka, ka vietas uz "Universality place" ir piešķiramas sportistiem, kas nacionālajā reitingā ieņem pirmo vietu savā dzimuma kategorijā, un šie pieteikumi ir jāiesniedz ne vēlāk kā līdz 20.jūnijam, savukārt LPF Treneru komiteja jau pērn lēma, ka Latvija kvalifikācijas periodu noslēgs ātrāk - 7.jūnijā. Šāds lēmums tika pieņemts ar mērķi nodrošināt pilnvērtīgu kvalificējušos sportistu sagatavošanos dalībai četrgades nozīmīgākajiem startiem.

Abiem sportistiem šī būs olimpiskā debija. Peldēšanas sacensības olimpisko spēļu programmā ir iekļautas laika posmā no 24.jūlija līdz 1.augustam.

Tokijas olimpiskajām spēlēm līdz šim kvalificējušies 23 Latvijas sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu