Piecas minūtes pirms "French Open" finālmača mūžībā devusies titula pretendenta Cicipa vecmāmiņa

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Stefans Cicips.
Stefans Cicips. Foto: Reuters / Scanpix

Tikai piecas minūtes pirms mazdēla debijas "French Open" finālā svētdien mūžībā devās Grieķijas tenisista Stefana Cicipa vecmāmiņa, sportists atklājis emocionālā ierakstā sociālās saziņas vietnē "Instagram".

Finālspēlē Džokovičs ar rezultātu 6-7 (6:8), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 vairāk nekā četru stundu mačā pārspēja ranga piekto numuru Cicipu.

Cicips bija pirmais Grieķijas tenisists, kurš jebkad spēlējis kāda "Grand Slam" turnīra finālā.

Pēc zaudējuma finālā Cicips atklāja, ka tikai piecas minūtes pirms viņa došanās kortā šo pasauli atstāja viņa vecmāmiņa. Mazdēls savu lielisko sniegumu turnīrā veltīja viņai.

"Gribētu pateikt, ka neatkarīgi no apstākļiem, dienas vai situācijas, šis viss ir pilnībā veltīts viņai. Tikai viņai. Paldies, ka izaudzināji manu tēvu. Bez viņa šis viss nebūtu iespējams," emocionālā publikācijā pauda tenisists.

"Dzīve nav par uzvarām vai zaudējumiem. Dzīvē jāizbauda katrs brīdis, vai tas ir kopā ar kādu vai nav. Jādzīvo pilnvērtīgi, bez nožēlas vai pārdomām. Uzvarēt un izcīnīt trofejas ir jauki, bet tas nav viss."

34 gadus vecais Džokovičs svētdien izcīnīja savu 19. "Grand Slam" titulu, karjerā, tikai par vienu trofeju atpaliekot no rekordistiem Rafaela Nadala un Rodžera Federera. Nadalu pusfinālā apturēja Džokovičs, bet Federers no turnīra izstājās traumas dēļ.

Tāpat Džokovičs kļuva par vēsturē trešo tenisistu, kurš vismaz pa divām reizēm uzvarējis visos četros "Grand Slam" turnīros. Iepriekš kas tāds pa spēkam bijis tikai Rojam Emersonam un Rodam Leveram, bet nevienam citam tenisistam pēdējo 52 gadu laikā.

Džokovičs karjeras laikā izcīnījis 84 ATP titulus, no tiem trīs šajā sezonā. Pirmo reizi viņš "French Open" uzvarēja 2016.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu