Serēna Viljamsa nepiedalīsies Tokijas olimpiskajās spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Serēna Viljamsa
Serēna Viljamsa Foto: AFP/SCANPIX

Tituliem bagātā ASV tenisiste Serēna Viljamsa nolēmusi nestartēt šovasar gaidāmajās Tokijas olimpiskajās spēlēs, svētdien pirms Vimbldonas turnīra preses konferencē paziņoja sportiste.

Viljamsa savu dalību olimpiskajās spēlēs apšaubīja jau maija sākumā īsi pirms Romas turnīra. Viņa norādīja, ka līdz šim nevienu dienu nav pavadījusi bez meitas Olimpijas, kas ir viens no iemesliem, kāpēc Viljamsa nevēlas doties uz Japānu.

"Patiesību sakot, nemaz neesmu olimpiešu sarakstā. Vismaz es par to neesmu informēta. Ja tomēr esmu, manam vārdam tur nevajadzētu būt," skaidroja tenisiste. "Vienkārši nevēlos turp doties. Varbūt citreiz. Piedodiet man."

Karjeras laikā Viljamsa olimpiskajās spēlēs izcīnījusi četras zelta medaļas. 2012.gadā viņa uzvarēja gan vienspēlē, gan dubultspēlē, bet 2000. un 2008.gadā panākums svinēts dubultspēlē.

Visas zelta medaļas dubultspēlē Viljamsa izcīnīja kopā ar savu māsu Venusu.

Riodežaneiro olimpisko spēļu trešajā kārtā Viljamsa piekāpās ukrainietei Jeļinai Svitoļinai, taču dubultspēļu turnīrā abas māsas kapitulēja jau pirmajā kārtā. Iepriekš viņas olimpiskajās spēlēs bija uzvarējušas 15 spēlēs pēc kārtas.

Zināms, ka Tokijas olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies arī titulētais spānis Rafaels Nadals un austrietis Dominiks Tīms. Tāpat par dalību turnīrā pēc Vimbldonas sacensību noslēguma lems Rodžers Federers no Šveices.

Kopš uzvaras 2017.gada Austrālijas atklātajā čempionātā, kas tika sasniegta grūtniecības laikā, Viljamsa ir iestrēgusi pie 23 "Grand Slam" vienspēļu trofejām, par vienu atpaliekot no Austrālijas tenisistes Mārgaretas Kortas. Viņa savu nākamo "Grand Slam" trofeju lūkos izcīnīt Vimbldonā.

Kopš tā laika viņa ir dzemdējusi meitu, atgriezusies WTA tūrē un finišējusi kā vicečempione četros "Grand Slam" turnīros, kamēr pirms 2017.gada viņa bija zaudējusi tikai sešos no 28 fināliem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu