Miris talantīgais Latvijas hokeja vārtsargs Kivlenieks

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Matīss Kivlenieks
Matīss Kivlenieks Foto: Edijs Pālens/LETA/NHL kolāža

24 gadu vecumā mūžībā devies talantīgais Latvijas hokeja izlases vārtsargs Matīss Kivlenieks, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

"Blue Jackets" paziņojumā teikts, ka nāves cēlonis ir bijis "traģisks incidents". Rīdzinieks kritienā guvis galvas traumu. Nekavējoties tika izsaukta ātrā palīdzība, taču pēc neilga laika tika konstatēta hokejista nāve.

Kivlenieks bija Latvijas izlases vārtsargs aizvadītajā pasaules čempionātā, vārtos stājoties četrās spēlēs.

"Ar savu cīņassparu, darba ētiku un attieksmi bija patiess paraugs sportā! Matīsa aiziešana ir liels zaudējums ne tikai Latvijas hokejam, bet visai latviešu tautai," vēsta LHF.

Kivlenieks bija hokeja skolas "Pārdaugava" audzēknis.

Savas karjeras laikā viņš piedalījies astoņās Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs, pārstāvot Kolumbusas "Blue Jackets" komandu. Vidēji mačā viņš atvairījis 89,9% metienus un ielaidis savos vārtos 3,09 ripas spēlēs. Divās spēlēs gūta uzvara, divās cīņās piedzīvots zaudējums papildlaikā.

Ar Latvijas izlasi Kivlenieks piedalījies divos pasaules čempionātos, bet spēlējis vienā - šogad Rīgā, kurā vidēji atvairīja 92,2% metienus un ielaida savos vārtos 2,18 ripas spēlē.

Kivlenieks šogad pasaules čempionātā atnesa Latvijas izlasei vēsturisku 2:0 uzvaru pār spēcīgo Kanādu, kas vēlāk kļuva par pasaules čempioni. Vārtsargs tika galā ar visiem 38 pretinieku metieniem. Tieši viņu arī atzina par mača labāko spēlētāju.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību Kivlenieka tuviniekiem, draugiem un kolēģiem ar Matīsa pāragro aiziešanu mūžībā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu