Policija: Kivlenieka nāvē par pirotehniku atbildīgā persona nebija lietojusi alkoholu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Matīss Kivlenieks
Matīss Kivlenieks Foto: Edijs Pālens/LETA

Par pirotehniku, kas nelaimes gadījumā atņēma dzīvību Latvijas hokejistam Matīsam Kivleniekam, atbildīgā persona nebija lietojusi alkoholu, vēsta laikraksta "The Columbus Dispatch" žurnālists Braiens Hedžers (Brian Hedger).

Viņam policists Džeisons Meiers (Jason Meier) apliecinājis, ka izmeklēšanā "visas norādes" liecina, ka negadījumā par pirotehniku atbildīgā persona nebija lietojusi alkoholu.

Policijas pārstāvis pastāstījis, ka nelaimes gadījumā viena petarde izšāvusies pāri vannā esošo cilvēku galvām. Un pēc tam lidojusi otra petarde, kas uzsprāgusi Kivlenieka tuvumā.

Iepriekš ārzemju mediji, atsaucoties uz policijas ziņojumu, kā arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" vēstīja, ka Kivlenieks, kāpjot ārā no vannas, paslīdējis un guvis nāvējošu galvas traumu.

Kā norāda policists Meiers, latviešu hokejists esot nokritis, taču autopsijā nav pazīmju, ka viņš būtu guvis galvas traumu. Nāves cēlonis ir uguņošanas lādiņa sprādziens, kas radījis iekšējas traumas.

Tiek ziņots, ka izmeklēšana vēl turpinās.

Nelaimes gadījums notika Mičiganas štata Novi pilsētā, kur Kivlenieks esot atpūties un svinējis ASV Neatkarības deklarācijas gadadienu, kas tiek atzīmēta 4. jūlijā.

ESPN vēstīja, ka glābēji ieradās četras minūtes un 38 sekundes pēc tam, kad bija izsaukta palīdzība, zvanot glābšanas dienestam uz numuru 911. Zvans glābšanas dienestam tika veikts plkst. 22.13 pēc vietējā laika.

Kivlenieks tika nogādāts slimnīcā, bet viņa dzīvību neizdevās glābt. Latvijas hokeja vārtsargs mūžībā devās 24 gadu vecumā.

Viņš oktobrī noslēdza jaunu divu gadu divvirzienu līgumu ar NHL klubu "Blue Jackets".

Kivlenieks bija hokeja skolas "Pārdaugava" audzēknis.

Savas karjeras laikā viņš piedalījās astoņās NHL spēlēs, pārstāvot "Blue Jackets" komandu. Vidēji mačā viņš atvairīja 89,9% metienu un ielaida savos vārtos 3,09 ripas. Divās spēlēs gūta uzvara, divās cīņās piedzīvots zaudējums papildlaikā.

Ar Latvijas izlasi Kivlenieks piedalījās divos pasaules čempionātos, bet spēlējis vienā - šogad Rīgā, kurā vidēji spēlē atvairīja 92,2% metienu un ielaida savos vārtos 2,18 ripas.

Kivlenieks šogad pasaules čempionātā atnesa Latvijas izlasei vēsturisku 2:0 uzvaru pār spēcīgo Kanādu, kas vēlāk kļuva par pasaules čempioni. Vārtsargs tika galā ar visiem 38 pretinieku metieniem. Tieši viņu arī atzina par mača labāko spēlētāju.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu