Kivlenieka bojāejas lieta nodota prokuratūrai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Matīss Kivlenieks
Matīss Kivlenieks Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Latvijas hokeja vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka bojāejas lieta nodota Mičiganas štata prokuratūrai, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Kivlenieks traģiski gāja bojā 4. jūlijā, kad viņam krūtīs ietriecās neveiksmīgi izšauta pirotehnikas raķete.

Traģiskais negadījums notika Mičiganas štata Novi pilsētā, Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargu trenera Menija Legasa meitas kāzu ballītē.

Vietējā policija pēc negadījuma sāka izmeklēšanu, tomēr jau sākotnēji tika izvirzīta versija, ka jaunā vārtsarga nāve traktējama kā nelaimes gadījums.

Novi pilsētas policijas leitnants Džeisons Maiers vēlreiz apstiprinājis, ka apsūdzības nebūs, jo vārtsarga traģiskā bojāeja bija nelaimes gadījums.

Tomēr Maiers norādīja, ka Kivlenieka bojāejas lieta pārskatīšanai nodota vietējai prokuratūrai.

"Ņemot vērā, cik augsta profila lieta šī ir, mēs gribējām, lai to aplūko vēl viens acu pāris."

Kā ziņo laikraksta "The Columbus Dispatch" žurnālists Braiens Hedžers (Brian Hedger), Legasa namā tika izmantoti trīs collu pirotehnikas lādiņi, kas ir lielākie lādiņi, kādus Mičiganas štatā atļauts izmantot neprofesionāļiem. Līdz ar to šajā aspektā likums nav pārkāpts.

Kivlenieks oktobrī vienojās par jaunu divu gadu divvirzienu līgumu ar NHL klubu "Blue Jackets".

Kivlenieks savā karjerā devās laukumā astoņās NHL spēlēs, pārstāvot Kolumbusas "Blue Jackets" komandu.

NHL debiju Kivlenieks piedzīvoja 2020. gada 19. janvārī. Viņš atvairīja 31 no 32 metieniem, kaldinot "Blue Jackets" uzvaru izbraukumā ar 2:1 pret Ņujorkas "Rangers".

Šogad pavasarī Kivlenieks spēlēja pasaules čempionātā Rīgā. Viņš sargāja vārtus vēsturiskajā 2:0 uzvarā pār Kanādu, kas vēlāk triumfēja turnīrā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu