Oficiāli: Vītoliņš turpinās vadīt Latvijas hokeja valstsvienību (549)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Harijs Vītoliņš.
Harijs Vītoliņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Galvenais treneris Harijs Vītoliņš, kura vadībā Latvijas hokeja izlase augustā kvalificējās 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm, turpinās vadīt valstsvienību, otrdien prese konferencē paziņoja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadība.

Līgums noslēgts pēc sistēmas 2+1. Vienošanās panākta līdz 2023. gada jūnijam ar iespēju kontraktu pagarināt uz vēl vienu gadu.

Vītoliņu par Latvijas izlases galveno treneri apstiprināja šovasar jūlija beigās. Sākotnēji sadarbība bija paredzēta līdz olimpiskā kvalifikācijas turnīra beigām.

Kādreizējais valstsvienības uzbrucējs un Latvijas izlases kapteinis Vītoliņš trenera karjerā guvis lielus panākumus, strādājot par asistentu Oļegam Znarokam -viņi trīsreiz izcīnījuši Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionu trofeju Gagarina kausu, ar Krievijas izlasi izcīnījuši pasaules čempionāta zelta, sudraba un bronzas medaļas, kā arī izcīnījuši olimpisko zeltu.

Vītoliņa vadībā Latvijas izlase augustā Rīgā izcīnīja trīs uzvaras olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, pārspējot Itāliju, Ungāriju un Franciju. Znarokam nebija oficiāla statusa komandā, taču viņš šajā turnīra konsultēja Latvijas izlases galveno treneri.

53 gadus vecais Vītoliņš karjeras lielāko daļu bijis asistents Znarokam, taču viņam ir arī iepriekšēja pieredze galvenā trenera amatā - viņš vadījis KHL klubu Maskavas "Dinamo", Šveices komandas HC "Davos" un "Pikes EHC Oberthurgau".

Vītoliņam šī nav pirmā pieredze darbā ar Latvijas izlasi. Viņš laika posmā no 2004. līdz 2011. gadam strādāja par galvenā trenera asistentu. Augustā viņš debitēja galvenā trenera amatā, pārbaudes spēlē Latvijai uzveicot Norvēģiju.

 

2022. gada Pekinas olimpisko spēļu grupu sadalījums vīriešu hokeja turnīrā:

A grupa - Kanāda, ASV, Vācija, Ķīna

B grupa - Krievijas Olimpiskās komitejas komanda, Čehija, Šveice, Dānija

C grupa - Somija, Zviedrija, Slovākija un Latvija

Pekinas olimpiskās spēles risināsies no 4. līdz 20. februārim.

Vīriešu hokeja turnīrā piedalīsies 12 komandas, kas sadalītas trīs grupās. Katras grupas uzvarētāja un vēl labākā otrās vietas ieguvēja kvalificēsies ceturtdaļfinālam. Savukārt pārējās komandas pēc grupu turnīra aizvadīs spēli, kurā cīnīsies par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Komentāri (549)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu