Video ⟩ Lietuviešiem Valančūnam un Sabonim žilbinošs sniegums NBA laukumos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jons Valančūns (ar bumbu)
Jons Valančūns (ar bumbu) Foto: AP/Scanpix

Lietuvas basketbolisti Jons Valančūns un Domants Sabonis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēs izcēlās ar iespaidīgiem statistikas rādītājiem.

Ņūorleānas "Pelicans" izbraukumā ar rezultātu 123:104 pārspēja Losandželosas "Clippers".

Uzvarētāju labā Valančūns guva 39 punktus, par pieciem punktiem uzlabojot savu NBA spēlētāja karjeras rezultativitātes rekordu.

Valančūns arī izcīnīja 15 atlēkušās bumbas. 29 punktus lietuvietis guva jau pirmajā puslaikā, kad viņš trāpīja septiņus no septiņiem tālmetieniem (spēles beigās 7/8).

Kopš 1996. gada, kad sāka apkopot šādu statistiku, lietuvietis kļuvis tikai par sesto spēlētāju, kurš NBA mačā spēles vienā puslaikā trāpījis septiņus no septiņiem tālmetieniem. Iepriekš to paveica Trevors Ariza (2014.g.), Stefans Karijs (2013.), Bens Gordons (2012.), Šons Viljamss (2011.) un Raefs Lafrencs (2005.), vēsta ESPN.

Valančūns patlaban ir NBA līderis šosezon tālmetienu realizācijā ar 51,7% precizitāti - viņš 23 mačos trāpījis 30 no 58 trejačiem. Pirms šīs spēles viņš iepriekšējos trīs mačos trāpīja tikai vienu no 11 trīspunktniekiem.

Lietuvietim šosezon jātrāpa vēl tikai divi tālmetieni, lai atkārtu NBA karjeras rekordu - 2019./20. gada sezonā viņš trāpīja 32 tālmetienus 70 spēlēs.

Valančūnam šī ir 10. sezona NBA. Tālmetienu savam uzbrukuma arsenālam viņš pievienoja sestajā sezonā. Karjeras pirmajās piecās sezonās lietuvietis izpildīja tikai četrus tālmetienus, trāpot vienu no tiem.

"Pelicans" labā vēl 27 punktus iemeta Brendons Ingrems, bet "Clippers" sastāvā tikpat punktu guva Pols Džordžs.

"Pelicans" izcīnīja tikai sesto uzvaru 23 mačos, un patlaban komanda ierindojas pirmspēdējā jeb 14. pozīcijā Rietumu konferencē, kamēr "Clippers" ar bilanci 11-10 atrodas piektajā vietā.

Citā spēlē Indiānas "Pacers" visos ar 98:100 piekāpās Minesotas "Timberwolves", kas izcīnīja septīto uzvaru pēdējos astoņos mačos.

"Pacers" sastāvā Sabonis guva 16 punktus, veica 10 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 25 atlēkušās bumbas, kas viņam ir jauns karjeras rekords šajā rādītājā.

Rezultatīvākais "Pacers" rindās ar 25 punktiem bija Malkolms Brogdons.

Uzvarētāju sastāvā 32 punktus iemeta Karls Entonijs Taunss, pa 21 punktam pievienoja Entonijs Edvardss un Diandželo Rasels, kurš veica arī 11 rezultatīvas piespēles.

"Pacers" ar deviņām uzvarām un 14 zaudējumiem ieņem 13. vietu Austrumu konferencē, savukārt "Timberwolves" ar bilanci 11-10 atrodas sestajā vietā Rietumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu