Dzierkals: Šī spēle dos labu pārliecību nākotnei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas hokeja izlases sniegums pirmajā olimpisko spēļu mačā dos labu pārliecību nākamajiem mačiem, sarunā ar aģentūru LETA uzsvēra valstsvienības uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase ceturtdien Pekinas olimpiskā turnīra ievadā ar 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) piekāpās Zviedrijas valstsvienībai.

Dzierkals atzina, ka zaudējums paliek zaudējums, vienalga ar kādu rezultātu, jo punktus par to nedod, taču izlase var iegūt vērtīgas atziņas.

"Sākums nebija pārāk labs, bet otrajā un trešajā trešdaļā, manuprāt, bijām viņiem priekšā. Pēdējās desmit minūtēs bija pašiem iespēja iemest kādus trīs vārtus. Šī spēle dos labu pārliecību nākotnei," atzīmēja Dzierkals, kuram pašam trešajā periodā izgājienā bija ļoti laba izdevība gūt vārtus.

"Ātrums bija liels un nepietika vietas. Kaut kur to ripiņu pazaudēju. Neko, jāspēlē tālāk un jāmēģina iemest nākamais."

Dzierkals bija komandas nomināli ceturtajā maiņā kopā ar Rihardu Bukartu un Andri Džeriņu.

"Mums šeit visas četras maiņas ir labas, ar Rihardu un Džeru sanācis spēlēt kopā arī iepriekš. Manuprāt, mums ir laba ķīmija un labi saprotamies. Domāju, ka nākamajās spēlēs vēl sevi pierādīsim," atzīmēja Dzierkals, kurš tāpat izcēla Latvijas izlases cīņassparu.

"Esam laba grupa šeit, viens par otru sitīsimies. Latvieši ir ar to zināmi un nevienam nav patīkami pret mums spēlēt."

Viņa ieskatā mačs pret somiem būs tāds pats, kā pret zviedriem. Lai gan Latvija arī šajā spēlē nebūs favorīte, ir iespēja cīnīties līdzvērtīgi arī ar Somiju, teica Dzierkals.

"Ja aizvadīsim tikpat labu otro un trešo periodu, kā šodien, tad cīnīsimies par uzvaru," uzsvēra Dzierkals, izceļot pretinieku ātrumu un ripas kontroles prasmes.

Līdz turnīra otrajai spēlei palikusi nedaudz vairāk nekā diennakts, tāpēc par ķermeņa un prāta atjaunošanos esot jādomā jau tagad.

"Varbūt vakarā paskatīsimies, kā citiem latviešiem iet olimpisko spēļu sacensībās. Atpūsties var. Katram jau sava lieta, kā atbrīvo galvu. Mums te viss pieejams, piemēram, ja gribās pastaigāties, tad to var darīt," atklāja Dzierkals.

Latvijas izlase 11.februārī tiksies ar Somiju, bet 13.februārī aizvadīs cīņu ar Slovākiju.

Triju grupu uzvarētājas un labākās otrās vietas ieguvējas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas komandas izslēgšanas spēlē noskaidros atlikušās ceturtdaļfināla dalībnieces.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu